2008-04-03 5 views
見到報紙文章話係日本大集團開, 又話係天天日本新鮮運到, 好似來頭不少咁. 但一入門口第一個感覺係- 好似板長! 就連點菜紙都抄到十足十, 搞到我覺得一d都唔正宗呀.不過d食都真係幾新鮮,三文魚壽司- $9, 公價呀, 三文魚好靚好新鮮, 仲好肥美tim, 但d飯就平凡d, 好大粒, 略久口感, 無日本米種彈牙黏口.帆立貝刺身, $35有六件, 又係好新鮮, 好清甜, 仲有片片檸檬伴碟, 加埋d檸檬味, 好正.特上海鰻$25, 呢個就差少少, 燒時間唔夠, 唔夠熱, 再加上d魚肉唔夠肥美, 醬汁都係少d.試兩個比較特別d菜市色, 分別係鬢長吞拿魚和芝士年糕. 前者無吞拿魚鮮紅色, 反而係淺肉色帶點紅點, 質感同吞拿魚一樣, 味道就無普通吞拿魚咁濃, 幾好wo, 可能我本身唔太鍾意吞拿魚種味. 後者原來係炸成一個餅狀, 內裡年糕好煙, 可惜芝士就只有中間少少, 味道寡d.總括講, 都可以, 又唔洗排隊, 價錢亦好合理, 有hsbc信用咭仲有九折同埋某幾種刺身買一送一tim, 唯一係上菜比較慢, 環境比較迫, 連迴轉中間廚房位好細, 師傅又無帶手套.

不過d食都真係幾新鮮,