2019-04-07
呢排天氣開始又凍又熱,打邊爐癮又起,朋友介紹我地黎尖沙咀呢間樓上舖打邊爐慶祝某某生日,事關呢間漁一地方非常闊落,枱同座位都夠晒大,整體空間感十足,而且環境清淨有格調,好適合朋友之間傾計談心。而且個度啲職員仲好親切有善添!我地叫左個以藥材做湯底既龍山醉雞煲,貪佢夠補身!上枱就聞到好強烈醇厚既既花雕酒香,湯底有圓肉、杞子、人參...多種活血補氣既中藥材,濃郁鮮味,入喉帶清涼回甘。雞肉肥瘦最適中與鮮甜既湯底互相結合,令在場朋友流晒口水!雪花肥牛片厚厚的、啖啖肉,安格斯肥牛雪花分佈平均,涮熟過後牛味即刻湧出黎,入口牛脂味甘香。推介手工墨魚丸,咬落彈牙爽口。鮮蝦雲吞咬落去鮮蝦味澎湃,不過要小心舌頭被燙﹗魚片頭切得夠薄,細骨都切斷了,涮後啖啖肉,肉質爽口緊致!花膠份量超多,好抵食!其他配料推介,有消脂蔬菜拼盤,羅白,山根。呢度連野飲都好有特色,推介紫貝天葵水,味道清新易入口,又唔會太甜!
我地叫左個以藥材做湯底既龍山醉雞煲, 貪佢夠補身!上枱就聞到好強烈醇厚既既花雕酒香,湯底有圓肉、杞子、人參...多種活血補氣既中藥材,濃郁鮮味,入喉帶清涼回甘。雞肉肥瘦最適中與鮮甜既湯底互相結合,令在場朋友流晒口水!
魚片頭切得夠薄,細骨都切斷了,涮後啖啖肉,肉質爽口緊致!
花膠份量超多,好抵食!
其他配料推介,有消脂蔬菜拼盤,羅白,山根。