2015-06-16
諗返起第一次接觸PIZZA,就梗係PIZZA HUT啦,仲記得細個果時,要測試默書成績好,爸爸媽媽先至會帶我黎呢到一次,以前呢到係有自助沙律巴架,不過自從餐廳裝修之後就無再提供啦,所以,呢間PIZZA HUT 真係帶俾我唔少童年回憶。今日係星期日,我地一家三口本身唔係太大食,又唔係好肚餓,所以決定叫個2人餐SHARE就算,剛巧我地又有張COUPON 送份雞翼,所以決定用埋佢。熱帶風情鬆厚批普通批有好多料,有雞肉啦,蘑菇同菠蘿,PIZZA夠厚身,批底同批邊都夠脆,PIZZA 整體黎講唔太HEAVY,味道又香,幾好。香辣雞翼外層烤得很香很脆,雞翼不但唔太油,而且仲有點乾身,加埋少少辣味又真係幾開胃。呢個小龍蝦白汁焗意粉,唔睇MENU都唔知佢果D汁叫做白汁,因為個汁一D都唔白,仲憬橙色添。除此之外我真係食唔到有白汁味,但好彩有龍蝦味。除左以上既食物之外個2人餐仲有2杯飲品同埋2個意大利雜菜湯加蒜茸包,我地呢個2人餐,用COUPON 免費加左份雞翼同埋減30蚊,再加埋會員優惠,3個人埋單都係170蚊,真係超值。
今日係星期日,我地一家三口本身唔係太大食,又唔係好肚餓,所以決定叫個2人餐SHARE就算,剛巧我地又有張COUPON 送份雞翼,所以決定用埋佢。 熱帶風情鬆厚批普通批有好多料,有雞肉啦,蘑菇同菠蘿,PIZZA夠厚身,批底同批邊都夠脆,PIZZA 整體黎講唔太HEAVY,味道又香,幾好。 香辣雞翼外層烤得很香很脆,雞翼不但唔太油,而且仲有點乾身,加埋少少辣味又真係幾開胃。 呢個小龍蝦白汁焗意粉,唔睇MENU都唔知佢果D汁叫做白汁,因為個汁一D都唔白,仲憬橙色添。除此之外我真係食唔到有白汁味,但好彩有龍蝦味。 除左以上既食物之外個2人餐仲有2杯飲品同埋2個意大利雜菜湯加蒜茸包,我地呢個2人餐,用COUPON 免費加左份雞翼同埋減30蚊,再加埋會員優惠,3個人埋單都係170蚊,真係超值。