2020-11-09
開咗21年嘅扒王之王細個就聽得多,但未食過,而架好似得返沙田分店😹最近上網見到佢開左新線- 扒王一哥,亦都係主打食扒嘅~午餐又有優惠做緊,所以決定試下!!鋪頭開咗喺Sky726七樓,除咗呢間,棟嘢都仲有好多餐廳,而大廈門口已經可以見到扒王一哥嘅餐牌~上到去有隔板隔住座位同lift👆🏻而且就會見到👇🏻扒王大大個招牌👍🏻12點過啲黎到已經有幾檯客啦~咁我都算早黎,坐左係窗嗰邊,可以望住彌敦道👆🏻!而窗口位只有幾張,仲見有人book咗添,所以想坐窗口位就要早啲啦😹👇🏻中間嗰啲位就會逼少少~午餐餐牌有幾張,就係👆🏻呢張特價午餐 吸引咗我黎食~三款都係抗疫優惠價38蚊!加埋一都只係42蚊!講真價錢係好抵架啦,同你喺大家樂、大快活食個餐差唔多~👆🏻而其他午餐就同出面正常價錢差唔多,加埋一60蚊起~👇🏻平食扒黎講,依然都係幾抵架😹叫咗餐之後,店員拎碗羅宋湯黎~我話我無加錢要湯,隔離檯就同我講碗湯係送嘅~😹😹😹我諗可能開張無耐送掛😆(原本餐牌寫餐湯加8蚊)又幾好飲,番茄味幾濃又有啲辣辣地,幾開胃👍🏻S4 煎蒜蓉汁牛扒飯🐮🍛牛扒係預先砌好👍🏻唔洗用刀,方便~正常份量,牛扒都算多,而且咬落唔un又唔會太淋
S4 煎蒜蓉汁牛扒飯🐮🍛牛扒係預先砌好👍🏻唔洗用刀,方便~正常份量,牛扒都算多,而且咬落唔un又唔會太淋!而🧄蒜蓉汁都幾香~飯就比較多😅😹
飲品熱檸檬茶就細細杯,如果大杯啲就好啦~但整體真係幾好,平得黎又好味👍🏻