2022-12-05
朋友介紹大埔有地方新開燒烤場「鬍鬚農莊」,又有雞煲食,咁我地得兩個人,去到見環境唔錯,天氣涼涼地又冇乜蚊,都係食燒烤好啲。雞煲都係啱一大班人唱卡打完麻雀之後食。我哋係去到太和地鐵站轉的士入去,唔太識路,但原來openrice 個地址唔啱,過哂龍,好彩遇到好心的士司機冇趕落車,我立刻打電話去農莊,經指點下先知我哋過咗三個路口。我哋有同負責人反映地標錯誤,希望佢哋快啲更正番。食物:腸仔、貢丸、牛丸、紅腸、墨魚丸、芝士丸、魚旦、芝士腸、燒賣、魚、魷魚、金菇菜、娃娃菜、豬扒、雞扒、牛扒、羊扒、蕃薯、粟米飲品一人一支,我選擇咗檸檬茶及水咪睇好似會唔夠食咁,兩個人黎講(女仔)係食唔晒,我哋燒完啲丸啊、魷魚啊、菜啊,已經好飽,頂多再燒埋雞扒同豬扒。食物方面嘅質素唔錯,魚同魷魚都幾好食,不過令我驚喜嘅係豬扒,又淋又好味,雞扒肉𠝹開咗易熟啲,好細心。農莊提供到達方法:公共交通:乘港鐵到太和站後,轉乘73號巴士路線,或25A小巴路線,或25B小巴路線,於圍頭村站下車後步行大約五分鐘
食物:
飲品一人一支,我選擇咗檸檬茶及水
農莊提供到達方法: