抵玩法式二人餐,味道環境服務均佳,洋蔥湯少見地高質~~~星期一上班前夕,是晚飛的黎到朋友推介嘅呢一間法餐enjoy個chill dinner🥄,餐廳環境寬闊好坐,窗邊位幾有feel,每張枱亦有擺放蠟燭,感覺relax。~~~睇過餐牌之後我哋叫咗佢哋嘅二人套餐,五百零蚊兩個人呢個服務態度同環境,先唔講食物質素,都已經算係幾低玩👍🏻。~~~前菜可以揀選兩款,我哋就揀咗法式洋蔥湯同埋Octopus Carpaccio,佢哋嘅法式洋蔥湯非常有驚喜,飲落去香香甜甜,完全冇洋蔥嘅辛辣味,裏面有大大塊芝士同埋麵包,超出本身對餐湯嘅預期。Octopus Carpaccio就非常鮮味,薄切嘅刀工非常穩定,一片一片,配搭香甜嘅法式蘋果酒Kit breton非常合拍。🍸~~~主菜方面我哋叫咗Duck Confit🦆同French Seabass Meuniere ,鴨腿大大隻,質感柔嫩,味道鹹香鹹香的,配搭幼細綿密嘅mashed potato味道不錯,同Brittany mojito幾夾。~~~雖然鴨腿好食但係Seabass🐟就更為為高質,加入左Capers調味,鹹味天然自然,而且Seabass火候控制恰
抵玩法式二人餐,味道環境服務均佳,洋蔥湯少見地高質
~~~
雖然鴨腿好食但係Seabass🐟就更為為高質,加入左Capers調味,鹹味天然自然,而且Seabass火候控制恰到好處,嫩而滑,令人欲罷不能。
~~~
最後甜品就推介大家試下🥞Crêpe La Suzette,首先上枱嘅時候夠靚,服務員會喺客人眼前加入橙酒,令到視覺同味覺都得到享受,食落去但係有少少煙韌咬口,同解膩嘅甜橙香氣,味道清新,而且好特別香港唔多地方有
~~~
Bistro Breton by La Creperie (西環)
西環德輔道西321號瑧璈地下3號舖