2018-10-22 51 views
今日,同媽媽黎左新城市行街,行到肚餓就周圍搵野食。誤打唔撞黎左呢間餐廳食。我地都好少食星馬菜,所以決定試一試🤤餐廳雖然唔算好大,但亦都分左吧枱、卡位同普通坐位。未入到門口,已經見到大大個banner 推介食馬來辣蝦湯麵,細心睇埋d細字,原來佢個湯底係每日用30斤甜海蝦去殻、挑蝦腸、剪蝦,再用6個鐘慢火熬制,8個鐘手工炒料而成,真心覺得有誠意😱😱所以一坐低,menu都唔睇。即刻叫左一碗黎試下😋😋等左唔駛5分鐘,碗麵已經黎到,望落碗湯好香濃,有陣陣既鮮蝦味,湯飲落好濃郁,但唔會太鹹👍🏾👍🏾👍🏾而且d蝦都好大粒,好爽👍🏾👍🏾👍🏾另外叫左個美國肥牛蝦籽撈麵除左有肥牛、蝦籽麵、生菜之外,仲有好多香蔥同芽菜,非常豐富😋😋香蔥撈埋麵一齊食,好香,而肥牛有好多片,而且唔會太肥👍🏾👍🏾👍🏾叫左杯芒果沙冰飲,杯沙冰好大杯,而且成杯都好香芒果味,飲落好冰涼👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾
餐廳雖然唔算好大,但亦都分左吧枱、卡位同普通坐位。

所以一坐低,menu都唔睇。即刻叫左一碗黎試下😋😋
馬來辣蝦湯
而且d蝦都好大粒,好爽👍🏾👍🏾👍🏾

另外叫左個美國肥牛蝦籽撈麵

馬來辣蝦湯