2022-08-24 1532 views
尋晚同朋友去西九龍中心買完野之後,就搵地方食晚飯。 兩個女仔都係比較鍾意食粉麵,見我哋一致想食越南河粉,於是我印象中記得福榮街有一間,果然冇錯就係「 越萊 」。 早兩個月食過佐敦嘅分店印象好好,所以二話不說就拉咗朋友入去一齊食。呢度有全日供應嘅河粉套餐,最平一餸 $46就有交易,而且仲會熱金橘蜜一杯,真係啱晒我哋兩個女仔。朋友叫咗兩餸嘅🔑《 扎肉雞絲檬粉 $50 》而我就叫咗三餸嘅 《豬軟骨、牛筋、蘿蔔檬粉 $56 》。 夠晒大碗,而且湯底仲可以揀牛骨湯,味道好清香又唔油,豬軟骨真係好夠腍,入口骨膠原滿滿;牛筋就連左一啲腩肉,入味有口感;蘿蔔都清甜,雖然有少少渣。然後帶出兩份小食,小食都可以揀份量,都幾好,兩個女仔就可以揀最細分嘅~ 《 越式春卷 $26/2件 》 配埋酸甜醬好惹味又香脆。《 越式雞翼 $26/3隻 》出邊應該用牛油炸,有卜卜脆嘅外層,而雞翼都多肉,雖然唔算嫩。呢間幾抵食下次可以再食。

朋友叫咗兩餸嘅🔑《 扎肉雞絲檬粉 $50 》
而我就叫咗三餸嘅 《豬軟骨、牛筋、蘿蔔檬粉 $56 》。

《 越式春卷 $26/2件 》
配埋酸甜醬好惹味又香脆。

《 越式雞翼 $26/3隻 》

呢間幾抵食下次可以再食。
2022-08-23
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$79 (Dinner)