2022-09-26
正宗泰國味👍🏻網上見到泰國夜市當紅嘅火山排骨🤩好想試,於是上網搵吓香港邊度有得食。 見到荔枝角工廈有一間,而且勁近mtr 站。一於放工去試下。 (5⭐️最高)見到餐牌價錢,全部都唔貴,所以叫左2個主食,火山排骨同燒豬頸肉。小食叫左蝦餅,仲有龍眼冰同泰式奶茶🤤再加多個甜品❤️炸蝦餅(5⭐️)食泰菜我一定叫炸蝦餅,呢間蝦餅👍🏻掂!肉質有少許彈牙,唔係成舊粉,炸面薄,而且香脆。顏色靚!唔會炸過龍!真係掂👍🏻必食-豬頸肉(5⭐️)🤩🤩👍🏻好味到呢,肉嫩,個邊燒得香口,入口仲有一陣炭燒嘅香味。嗅覺味覺都攞晒分!仲要份量多,好大碟😲❤️推介-火山排骨(5⭐️)嘩!好大碟,首先打卡一流🤣其次個排骨肉好滑好易入口,D肉我一撕就開,鬆軟嫩滑❤️仲有碟底個拌汁!不得了呀!直頭係泰國果個味道!係清新嘅酸辣味🤩之後老闆過嚟執枱,我話個火山骨好正!真係泰國個味黎。 老闆話因為廚師真係泰國師傅❤️🤩 唔怪之得樣樣都咁好味,咁正宗👍🏻泰奶(5⭐️)食酸辣野再配埋正宗香滑嘅泰式奶茶,同冰凍多肉嘅龍眼冰。真係好似去咗泰國咁🇹🇭椰皇三重奏(5⭐️)仲有個甜品,叫椰皇三重奏,原來一杯有齊椰皇果凍,椰汁啫喱,同烤椰絲,三層滋味👍🏻連杯甜品都做到
小食叫左蝦餅,仲有龍眼冰同泰式奶茶🤤再加多個甜品❤️
炸蝦餅(5⭐️)
必食-豬頸肉(5⭐️)
❤️推介-火山排骨(5⭐️)
泰奶(5⭐️)
椰皇三重奏(5⭐️)
仲有個甜品,叫椰皇三重奏,原來一杯有齊椰皇果凍,椰汁啫喱,同烤椰絲,三層滋味👍🏻連杯甜品都做到咁高質。
呢間泰菜真係好好好正❤️價錢親民!性價比超高!十分推介👍🏻🤩