2022-09-28
今日放lunch突然好想食印尼薄餅,就搵吓公司附近有乜印度餐廳,估唔到一搵就搵到呢間咁好食既🤤餐廳既環境好明亮整齊,座位都唔少,lunch hours去到都唔洗等位。Lunch set 好抵食,人均都係$100左右,就有齊小食,湯,前菜,主菜,甜品同埋飲品。個湯味道好特別,亦有我最鍾意嘅芫荽味主菜揀咗咖哩雞配蒜印度薄餅。佢個咖哩唔似最正宗既印度感覺,感覺有配合過香港人既口味,香料味唔會好重,好鐘意。至於薄餅食完蒜味之後都係鐘意食原味多啲,原味乾身少少。甜品都有3個選擇,有檸檬撻,朱古力蛋糕同埋印度傳統既甜品炸奶球。個人平時都食得甜野但都覺得個炸奶球太甜,但口感同味道都真係幾特別,有少少似濕咗水既炸海綿🤣下次都係會嗌返蛋糕。整體而言,lunch set cp 值極高,值得一試!
整體而言,lunch set cp 值極高,值得一試!