2020-02-08
平常去小王都係叫牛肉麵或豬手飯食,宜家原來有套餐可以點,就點一個一人套餐同一碗台式滷肉滷蛋拌麵試下。一人套餐$98- $98好抵食,有一款涼菜、一碗湯羹、一款小菜、一碗白飯、一份甜品。我地叫肉鬆皮蛋豆腐、鮮蚵仔湯、A菜滷肉煲、焦糖雞蛋奶蓋布丁。肉鬆好多,多到成塼豆腐都睇唔到,醬汁鹹鹹酸酸幾開胃,整體三樣食物都好夾。蚵仔湯飲到一半先記得要影相,蚵仔份量不少同埋唔腥,仲有好多菜同豆腐粒,夠健康。滷肉煲賣相吸引,滷肉相當入味,煲入面仲有花枝丸,好彈牙,不過主角都係滷肉同菜。成個套餐最畫龍點睛係甜品!奶蓋鹹香嘅奶味加埋焦糖口味簡直一流,布丁食落好滑,如果奶蓋再厚多啲就好喇,我最推介呢個甜品!台式滷肉滷蛋拌麵$51- 我揀左要幼麵,酸菜同高麗菜。滷肉肥瘦適中,不過醬汁偏鹹重口味,食完要飲返多啲水先可以解渴。
一人套餐$98
台式滷肉滷蛋拌麵$51