2017-09-09
今日老公放假,我地就輕輕鬆鬆在家Hea;等下午茶時間再落街食野。其實樓下真係冇乜好食,我地都行左成個圈,都唔知食乜好。最後就去左一粥麵睇下啦。炒麵雞翼,見佢係今日推介特價,只要18蚊姐,真係抵食。炒麵我覺得一般,我加左好多甜醬去食;如果唔係都冇乜味咁。但係雞翼好好味喎,如果下次再去一粥麵,可以叫多幾隻雞翼呢。蜜糖同芝麻好味我就同老公講完要炒麵雞翼後,就行去搵位先。講真,下午茶時間其實唔多人;但張張4人枱都坐左1個人,有D得杯水係枱面,真係唔知佢地坐左幾耐囉。最後行到去店盡頭對住大馬路果邊個門口先有位。老公重問我做乜坐咁遠唔著搭枱丫嘛!老公點既糯米雞同粥,食前重話早知唔黎一粥麵,D野唔夠飽,食完佢咪係咁叫好飽今日個下午茶好抵;Total只係50幾蚊,主因都係炒麵雞翼平囉。不過其實炒麵雞翼真係下午茶重要係份量少的,如果係男仔或大食少少既女仕,就真係唔會飽囉。