2020-11-08 87 views
今日出去銅鑼灣想食埋嘢先返屋企,就諗住食碗麵🍜,記得之前睇過有間新開東南亞餐廳想試,咁食碗喇沙就啱啱好。去到門口見到佢有下午茶,個配搭又好吸引,朋友都ok就入去試吓啦!因為新開,成間舖頭感覺都好新淨,再加埋我去嘅時間唔多人,所以坐得好舒服。下午茶都叫有好多選擇,我就叫咗馬來無骨海南雞喇沙,朋友就叫咗秘製馬來肉骨茶配飯,跟住再加咗$28升級加個芭堤雅炭燒豬頸肉,飲品就每人加$8叫咗個斑斕椰汁冰同馬來特色手奶茶。每樣嘢食個賣相都好好😍,個份量應該同正餐一樣咁大份,用下午茶價錢,食平時散嗌份量,仲要包埋嘢飲,真係好抵食!影完相就要試味啦!我叫嗰個海南雞雞味唔夠,但都算滑,喇沙可以👌🏻,不過個人比較鍾意椰香味重少少。朋友個肉骨茶反而比較出色,雖然唔太聞到陣肉骨茶味,但食落就好夠味😋。個炭燒豬頸肉切到好薄,但就燒到脆卜卜,好香口。兩杯嘢飲睇落都好靚,朋友杯斑斕椰汁冰睇落好吸引,不過我冇試到😅,我杯手拉茶就好夠茶味,冇我想像中咁甜👍🏻👍🏻。整體都滿意😌,$164埋單

馬來無骨海南雞喇沙

秘製馬來肉骨茶

個炭燒豬頸肉切到好薄,但就燒到脆卜卜,好香口。
芭堤雅炭燒豬頸肉

斑斕椰汁冰&馬來特色手拉茶