2020-12-14
旺角砵蘭街開左間新的串燒店,一睇舖面就知係賣串燒!舖面已經放左多款串燒俾你揀!除左串燒,還有涼粉、麻辣小食可以買到!今次叫左多款串燒,包括有龍蝦丸、墨魚丸、炸大腸、墨魚咀、魷魚鬚、雞翼、雞脾、羊肉、通菜、蒜芯、韭菜、四季豆等!龍蝦丸,燒到外層脆卜卜,因為本身有蟹籽係入面,所以口感好正!鹽燒雞脾,雞脾都幾大隻,雞皮燒到脆卜卜,肉質嫩滑juicy!加上用了孜然粉同少許辣粉調味,好惹味!魷魚鬚,魷魚鬚用上孜然粉同辣粉調味再燒真係好正,鬚位燒到燶燶地味道惹味,腳位爽口彈牙!韭菜、四季豆、通菜、蒜芯,每次都覺得燒菜其實很好吃!入口後每款菜都有汁流出,而且孜然粉和菜一起燒後真的好夾!炸醬麵,份量都幾多,有肉碎,青瓜、芽菜、花生、辣菜脯,麵底爽口,味道甜甜辣辣!四川涼粉,這裡的涼粉外形好像一舊舊蘿蔔糕,醬汁不會好辣,帶有酸味,食之前每舊再點上醬汁,味道酸酸辣辣,好開胃!涼拌土豆絲,土豆絲份量好多,食落爽口,微辣!
涼拌土豆絲,土豆絲份量好多,食落爽口,微辣!