2023-08-11
同事介紹話尖沙咀有間食雞煲🐓和串燒🍡嘅小店,只係百幾蚊一位😮,好抵食,叫我可以去試下😆。小店位於亞士厘道17-19號6️⃣樓,樓下有大大個招牌所以都好易搵🥰。小店地方唔大,但係擺位非常闊落🥰,一啲都唔逼,有啲座位仲可以望街景😍。招牌椒麻鮑魚雞煲 + 串燒8串 $168每人半份雞煲🐓,我地有2️⃣個人所以就有1️⃣份雞,雞煲上枱時有驚喜,喺用一個復古嘅煲🥘,打卡一流📸;雞煲惹味,唔太鹹但麻味十足,辣度🌶就可自由選擇。串燒有2️⃣2️⃣款可以選擇,每人可選8️⃣串,我地叫左以下呢啲試下👇🌟雞腎串🌟雞翼串🌟雞皮串🌟雞肝串🌟免治雞肉軟骨串🌟羊肉串🌟羊腩根串🌟羊臉肉串🌟牛肉串🌟豬腩肉串🌟芝士腸串🌟菠蘿串🌟冬菇串全部串燒味道唔錯,比較特別係呢度有唔少羊類🐏可以選擇🥰。飲品方面,無酒精飲品係可以任飲🤗,但種類唔算太多,以紙包飲品為主,罐裝汽水🥤就只有可樂,支裝就只有冷泡茶。如果+$6️⃣8️⃣就可以有酒精任飲放題,有梅酒🥃、清酒🍶和啤酒🍺。可惜今日不在狀態,如果唔係一路飲啤酒🍺一路食串燒🍡,就是一流😋。總括而言,加埋一200蚊都唔洗,有雞煲,有串燒食,真心係抵。
招牌椒麻鮑魚雞煲 + 串燒8串 $168
🌟豬腩肉串
🌟芝士腸串
🌟菠蘿串
🌟冬菇串
全部串燒味道唔錯,比較特別係呢度有唔少羊類🐏可以選擇🥰。