2016-07-18
係旺角行街行到晚餐時間諗來諗去都唔知食咩好,於是就入去花園街睇下有咩好食啦,經過「紅辣椒」呢間泰式餐廳睇到餐牌價錢幾合理於是就入去試下。我地一行四人叫左兩個二人餐分別係138蚊同一個198蚊送跟奶茶檸茶呢啲普通餐飲。不過食泰式料理梗係唔會飲呢啲港式飲品啦,於是就加八蚊轉其他嘢飲。芒果沙冰超濃芒果味而且滿口芒果香甜,絕對唔似係糖精甜味推介唔記得叫咩椰汁飲品又係唔錯,椰汁味貫穿口鼻泰式串燒,分別係兩串雞肉同兩串豬肉,不過略嫌太乾,呢個一般般炒海鮮有蝦同青口,蝦冇咩鮮味不過係爽口嘅,青口好大隻而且有好多隻,鮮甜味有嘅,不過不失。呢款炒海鮮係唔辣嘅,適合怕辣嘅朋友啦。兩個套餐都有馬拉盞炒菜,咁我地分別叫左炒通菜同炒西蘭花,兩個都唔錯,炒得好入味,成碟好快就被清光泰式豬頸肉做得比串燒好啦,唔會太乾,不過都係做得唔係好夠入味。泰式春卷加蝦餅炸物實冇得輸啦,如果間餐廳連炸物都可以炸得難食就唔使再幫襯啦本身個套餐係跟黃咖哩嘅,但我好想食青咖哩於是就加十蚊轉啦。超級好味,香料味加埋辣味係口腔入面不斷徘徊簡直係味蕾嘅享受撈埋白飯堪稱係完美,齒頰留香可算這種。呢餐四個人埋單只係405蚊,超級抵啦!
我地一行四人叫左兩個二人餐分別係138蚊同一個198蚊送跟奶茶檸茶呢啲普通餐飲。不過食泰式料理梗係唔會飲呢啲港式飲品啦,於是就加八蚊轉其他嘢飲。 芒果沙冰超濃芒果味而且滿口芒果香甜,絕對唔似係糖精甜味推介 唔記得叫咩椰汁飲品又係唔錯,椰汁味貫穿口鼻 泰式串燒,分別係兩串雞肉同兩串豬肉,不過略嫌太乾,呢個一般般 炒海鮮有蝦同青口,蝦冇咩鮮味不過係爽口嘅,青口好大隻而且有好多隻,鮮甜味有嘅,不過不失。呢款炒海鮮係唔辣嘅,適合怕辣嘅朋友啦。 兩個套餐都有馬拉盞炒菜,咁我地分別叫左炒通菜同炒西蘭花,兩個都唔錯,炒得好入味,成碟好快就被清光 泰式豬頸肉做得比串燒好啦,唔會太乾,不過都係做得唔係好夠入味。 泰式春卷加蝦餅炸物實冇得輸啦,如果間餐廳連炸物都可以炸得難食就唔使再幫襯啦 本身個套餐係跟黃咖哩嘅,但我好想食青咖哩於是就加十蚊轉啦。超級好味,香料味加埋辣味係口腔入面不斷徘徊簡直係味蕾嘅享受撈埋白飯堪稱係完美,齒頰留香可算這種。
呢餐四個人埋單只係405蚊,超級抵啦!