2017-05-31 153 views
同朋友約左去食打邊爐,一去到就可以入座。店鋪裝修四四方方好簡約,卡位夠闊落可以擺到好多野食,四個人坐都唔會逼。點餐紙有成十張有餘,出面仲有好多唔同熱食、冷盆、雪糕同丸類比你自己出去夾。有唔同嘅醬係台面比你自己揀。有辣醬、麻醬、指天椒、芫茜、蔥花、醬油汁、蒜泥汁。如果揀麻辣湯底嘅就咁調個鼓油加蔥花就夠,可以食到麻辣湯底嘅原汁原味。麻辣鍋有花椒、八角、辣椒乾等等唔同嘅辣椒,中辣就岩曬無辣不歡嘅我。出面嘅冷盤有煙三文魚沙律、泰式辣鳳爪、螺肉、壽司等等。煙三文魚沙律入面有番茄、煙三文魚、生菜等等,全部都好新鮮,食落索索聲,三文魚又好足料,切得好大舊。泰式鳳爪爽口彈牙,個汁酸酸甜甜好開胃。涮羊肉片係火鍋必備,羊肉切得又簿又靚,涮幾秒已經可以即刻拎上黎。涮完雖然縮左水,但羊肉味又重又香,加埋索左湯底嘅辣令到羊肉嘅so味減小左好多。打邊爐更加唔少得牛肉同菜類,牛肉紅卜卜好似係到呼喚緊我咁。牛肉一淥就食得,點鼓油入口,辣中帶小小鹹,好好食。啲菜要一早落煲到,可以索曬啲湯嘅味,辣得黎又好過癮,好好食,蔬菜全部都好新鮮。除左菜類同肉類,仲有唔小海鮮類可以揀。貝殼類、蝦、八爪魚、魷魚等等。貝殼類入口無沙好鮮

除左菜類同肉類,仲有唔小海鮮類可以揀。貝殼類、蝦、八爪魚、魷魚等等。貝殼類入口無沙好鮮甜,蝦肉好爽口唔係霉嘅。