2023-02-26 1293 views
高質抵食茶餐廳從官塘地鐵站出口經過紅x冰室、龍x冰室後,終於來到目標餐室。專登去這間茶餐廳嘆個 comfort food 一入去已經感受到面積夠大,以木系間格間出卡位,基本上九成也是卡位,乾乾淨淨,坐得幾舒服。下午茶選擇超級多,輕食至焗飯都齊備。我就餓底上身,叫左個重型下午茶XO 醬楊州炒飯 $45 招牌紅豆冰 +$3炒飯上枱時,有小許會我心花怒放炒飯份量足 ,絕非mini size, 足料度滿分,材料超多紅椒、火腿、蝦仁、生菜、紅蘿蔔、蛋絲、洋蔥、蔥花、叉燒粒等,炒飯粒粒分明,夠乾爽;金啡色的飯粒和食材共融,啖啖都有料到,微微地滲出XO 醬香辣,但仍吃到咸香醬油味。不須幾分鐘我就將一整碟放入肚仔內,滿足感爆燈。我強烈建議大家必加$3 轉「招牌紅豆冰」超級大杯,抵飲就肯定,紅豆粒粒香甜軟稔,超過1/3 紅豆咁多,花奶又濃又香甜 ,我都估唔到在寒冷的天氣下可以飲曬一大杯紅豆冰。

高質抵食茶餐廳

[樂天冰室 ]

專登去這間茶餐廳嘆個 comfort food

XO 醬楊州炒飯 $45
招牌紅豆冰 +$3

炒飯上枱時,有小許會我心花怒放
不須幾分鐘我就將一整碟放入肚仔內,滿足感爆燈。

我強烈建議大家必加$3 轉
「招牌紅豆冰」