2024-08-09 235 views
新派嘅台式食品店,除了寶保留傳統街頭小食內亦加入咗好多甜品嘅元素, 今次品嚐一下這小店(5⭐️最高)芋圓刨冰「甜牛奶](配冬瓜凍、仙草凍、紅豆、荔枝爆珠、芒果QQ及開心果熊布丁)(5⭐️)這款甜品好啱一家大細一齊食香濃的開心果味布丁以小熊造型登場👏🏻而當中的配搭我比較喜歡就是冬瓜、芒果QQ、荔枝爆珠。款式可以自由配搭,而且是夏日精選😎。拌麵•花枝丸胡椒湯餐(5⭐️)爽口花枝丸配上刀削麵,以拌麵形式,口感特別新穎👏🏻甘梅地瓜條(5⭐️)甘香又爽脆,而且好甜,是必選小食之一👍🏻酥炸雞扒魯肉飯(5⭐️)超大塊雞扒、外皮爽口內裏Juicy😁。份量又足,加上少少秘製醬汁、撈埋十分滋味😋。紅燒牛肉湯麵餐(5⭐️)牛肉嫩口彈牙❣️,而且好入味。份量又足料, 好滋味。 肉鬆蛋餅(套餐)煎香的蛋餅包着香濃芝士及野味肉鬆😘真係停不了~💋牛肋骨湯餐(5⭐️)牛肋骨炆得好腍,而我哋選米線, 米線入口彈牙。 yummy 🤩

芋圓刨冰「甜牛奶](配冬瓜凍、仙草凍
、紅豆、荔枝爆珠、芒果QQ及開心果熊布丁)(5⭐️)
芋圓刨冰「甜牛奶]

拌麵•花枝丸胡椒湯餐(5⭐️)
拌麵•花枝丸胡椒湯餐

爽口花枝丸配上刀削麵,以拌麵形式,口感特別新穎👏🏻

甘梅地瓜條(5⭐️)
甘梅地瓜條

甘香又爽脆,而且好甜,是必選小食之一👍🏻

炸雞扒魯肉飯(5⭐️)
酥炸雞扒魯肉飯

紅燒牛肉湯麵餐(5⭐️)
紅燒牛肉湯麵餐

牛肉嫩口彈牙❣️,而且好入味。份量又足料, 好滋味。

煎香的蛋餅包着香濃芝士及野味肉鬆😘真係停不了~💋

牛肋骨湯餐(5⭐️)

芋圓刨冰「甜牛奶]
甘梅地瓜條