2021-05-21 73 views
今日喺觀塘做嘢,剛剛經過呢度行入去,原來呢度裏面有好多嘢食,各式各樣。跟住我就約九龍灣做嘢嘅朋友,過嚟呢度食飯。我好想食pizza,所以就揀咗呢一間。見到佢門口餐牌有二人套餐好抵食,有小食,pizza,兩罐飲品,都係$158。呢度環境都幾舒服,後面有希臘小屋壁畫,旁邊藍色樓梯襯托,感覺leisure。落完order之後,店員就畀咗一個提示器我哋。食物預備好,佢就會震動,咁我哋就可以出去攞,唔使企喺嗰度等。呢個餐真係好豐富,小食有兩隻雞翼同埋蒜蓉包。雞翼燒得幾好,唔會太過乾。蒜蓉包好香蒜蓉味,入口唔太硬,帶少少脆。呢度啲飲品可以揀罐裝或者加錢配健康茶,我哋就揀咗罐裝汽水。朋友想食沙律,所以就加錢揀咗個凱撒沙律。呢個沙律分量都幾多,沙律菜新鮮,裏面有啲乾嘅bacon同埋麵包糠,鹹鹹地,所以連旁邊嘅醬都可以唔駛落,夠曬味。意粉我哋就叫咗香辣蕃茄大蝦螺絲粉,呢個螺絲粉味道酸酸地,好有蕃茄味,唔覺得太辣。蝦都幾大隻,入口結實,爽口,呢個都幾好食。Pizza就叫咗個超級夏威夷,呢個pizza都好足料,入口每一啖都有菠蘿同火腿,薄餅邊皮又焗得脆脆,加埋拉絲芝士一齊食,整體味道都唔錯。

2021-05-20
$104 (Dinner)