2021-06-17 407 views
同兩老到調景嶺睇中醫, 睇完就要醫肚啦~行完成個商場, 覺得最有睇頭就係金記, 地方大又光猛, 容客量大填完紙仔之後就隨便揀位坐我地3人揀了卡座, 衛生同私隱度高D我地3個人點了"二人晚餐"再加個菜同炒米二人晚餐係超抵, $148有2個自選小菜, 例湯, 白飯和飲品小菜揀咗招牌的"椒鹽豬扒"和"霸王雞"仲有仲有呢度最方便係自助落單, scan個QR code就可以了疫情下市民都怕咗同陌生人接觸, 咁樣做又可減低風險同埋減低落錯單機會例湯很足料, 平日無飯的我, 唔返娘家的日子好少有湯水, 所以例湯我通常都不會放過足料都唔太覺落咗味精, 有咁多料都好夠味霸王雞肉嫩又唔肥, 而面頭淋上豉油熟油及椒絲蔥花, 賣相同味道都唔錯,呢個真係推介!另外再點多一個菜: 金銀蛋肉碎浸時蔬上檯時都嘩了一聲, 估唔到係咁大份量時令菜是白菜仔, 但條條都好大條,而肉碎和金銀蛋都唔少, 又係很足料椒鹽豬扒, 有色有樣, 不過係咸咗少少, 有骨有肉, 肥瘦適中, 用嚟送白飯一流星洲炒米呢度最正是落單時可自選口感, 少油少鹽, 唔要芽菜等都做到同老人家食飯, 清淡d好, 所以我都揀了少油少鹽, 但也不失星洲的咖哩香
同兩老到調景嶺睇中醫, 睇完就要醫肚啦~

填完紙仔之後就隨便揀位坐
我地3人揀了卡座, 衛生同私隱度高D
我地3個人點了"二人晚餐"再加個菜同炒米
小菜揀咗招牌的"椒鹽豬扒"和"霸王雞"

疫情下市民都怕咗同陌生人接觸, 咁樣做又可減低風險
同埋減低落錯單機會

足料都唔太覺落咗味精, 有咁多料都好夠味

呢個真係推介!
另外再點多一個菜:
金銀蛋肉碎浸時蔬
上檯時都嘩了一聲, 估唔到係咁大份量
時令菜是白菜仔, 但條條都好大條,
而肉碎和金銀蛋都唔少, 又係很足料

椒鹽豬扒, 有色有樣, 不過係咸咗少少,
有骨有肉, 肥瘦適中, 用嚟送白飯一流

星洲炒米
呢度最正是落單時可自選口感, 少油少鹽, 唔要芽菜等都做到
同老人家食飯, 清淡d好, 所以我都揀了少油少鹽, 但也不失星洲的咖哩香味
炒米都很足料又夠大碟, 抵吃

埋單都唔使3百蚊, 已經食到很滿足!
2021-06-16
$90 (Dinner)