2020-10-11
今次嚟長沙灣食呢間新開嘅川菜,有辣🌶有唔辣,任君選擇,要辣都可以叫少辣,所以同行嘅朋友唔太食得辣都可以食到😋😋·我地兩個女仔叫二人餐$288免加一,有四味餸,叫咗少辣呀,兩個飯,好夠食,食到好飽飽🤰🏻·✨酸菜百花鱸魚片(或者水煮百花鱸魚片)鱸魚片魚夠哂滑,最緊要係冇骨,寬粉煙韌,豆卜索哂啲酸菜汁,仲有木耳、芽菜等配料,酸菜湯微酸少辣,撈飯食一流,唯一可改善係酸菜湯可以酸多少少 🤏🏻·✨貢菜皮蛋(或者蒜泥白肉)平時食嘅皮蛋係黑色,今次第一次食呢種黃金皮蛋🤩,佢最特別嘅口感就係佢嘅蛋黃,唔係固態而係有啲微微流心、溏心嘅感覺,入口好香,口感軟糯🤤🤤雖然小菜有落紅油睇落好紅,但呢款唔係辣嘅🤓我朋友愛食皮蛋,表示最愛食呢味👍🏻·✨古法紅燒肉呢款反而有驚喜😍,諗住嚟食魚,點知紅燒肉都好高質😛肥肥的五花肉,肉唔會煮到乾身好柴,有入口即溶嘅感覺🤤忍唔住一舊一舊咁食🙈紅燒肉嘅下面仲有白菜仔添🥬·✨涼拌萵筍(或者涼拌青瓜)揀萵筍係因為見識少未食過😂😂第一次食,原來萵筍係咁清脆爽口🤩,食得出有落醋,酸酸咪咪咁,我都密密地食咗好多😚·🌟見到餐牌有日式咖喱朱古力烤魚,係新推出嘅,我地叫二人餐已經飽哂🤰🏻有勇氣嘅
✨酸菜百花鱸魚片(或者水煮百花鱸魚片)
✨貢菜皮蛋(或者蒜泥白肉)
✨古法紅燒肉
✨涼拌萵筍(或者涼拌青瓜)
🌟見到餐牌有日式咖喱朱古力烤魚,係新推出嘅,我地叫二人餐已經飽哂🤰🏻有勇氣嘅鍾意挑戰新事物嘅可以試試佢🙊💕