2019-09-20 71 views
跟同事在巴士站等車,見到這間燒味店,好多人買外買,排曬隊,同事又係一個人食,咁我地就走入去開飯啦!二人套餐,好底食,有燒味雙餅,蒸魚,有湯、有菜、有前菜、仲有野飲,都係$208😋。前菜涼拌都正,青瓜鳳爪,青瓜酸味適中爽口,白雲鳳爪皮爽爽👍今日例湯,蓮藕湯,飲落唔覺好味精,有蓮藕好味雙併:要左燒鵝跟肥半肥瘦义燒,燒鵝皮香,义燒肉捻,配上白飯及有味湯米粉。冬菜蒸黃花魚,有家味道,魚肉滑滑,唔腥,同事魚汁都撈埋😋菜心都青綠嫩滑。見燒味咁好食,我地再叫左隻鹵水乳鴿😆,鹵水乳鴿好入味,鹵水味十足,我仲打包一隻比屋企人食。實在太飽了,二人份量真係超底,最後要叫埋杯熱檸水幫助消化😂
前菜涼拌都正,青瓜鳳爪,青瓜酸味適中爽口,白雲鳳爪皮爽爽👍

今日例湯,蓮藕湯,飲落唔覺好味精,有蓮藕好味