2021-03-07
朋友話觀塘鴻圖中心地下而家有好多小店食肆,於是今晚就來朝聖一下。原來呢度好似一個小food court咁,有西式中式等等嘅食店,我哋一致決定今晚想食pizza,見Pizza Pan環境都唔錯,坐得舒適,於是就食呢間啦!Pizza Pan都幾抵食,我哋叫左個$158的二人套餐,有pizza、意粉、小食、飲品,非常夠食,食物味道都唔錯,性格比高。Pizza我們選了意大利經典,有意式辣肉腸、火箭菜、蕃茄、芝士等等材料,熱辣辣,餅皮又夠脆,厚薄適中,兩個人食每人share 3件,啱啱好。意粉則選了香辣蕃茄大蝦螺絲粉,螺絲粉嘅味道少少辣加埋番茄醬,味道10分夾。而且大蝦夠爽口,餐廳應該係煎過先放入螺絲粉一齊再焗,所以特別好味,仲起碼有成六七隻咁多添!小食我哋叫咗雞翼兩隻,雞翼應該係焗嘅,雖然未至於復到脆皮,但都夠入味。飲品我哋叫咗peach tea and lychee tea, 係支裝,疫情期間就比較衛生。兩隻茶都有好香濃水果味,非常好飲!