2023-05-17
最近去咗尖沙咀茶木台灣料理食晚餐,試咗佢哋嘅二人餐,真係好豐富抵食!我哋揀咗佢哋嘅路邊攤小食,包括台灣腸、鹽酥雞同埋鹽酥福州魚丸。腸係好有嚼勁,而且外層煎到好脆。鹽酥雞味道鹹鹹脆脆,幾香口。魚丸都好有彈性,加上鹽酥味,真係唔錯。紅燒半筋半腩牛肚米粉,牛肚煮咗好耐夠腍。紅燒醬汁幾濃郁,完全融合咗肉嘅味道,令味道更加豐富。另外,佢哋嘅台式麻辣半筋半牛拌麵,真係好香辣好好味!麵條好有嚼勁,而且配上半筋半牛肉,更加增加咗口感。麻辣醬好正,辣辣地,配上麵條好開胃。飲品揀咗脆脆黑糖瀑布珍珠奶茶,真係好好飲。珍珠好有嚼勁,而且黑糖味道好香,加上瀑布奶茶,真係好順口好開胃。甜品揀咗巧克力曲奇蜜糖磚塊,蜜糖磚塊甜甜的又香脆,仲有曲奇雪糕。食到飽飽。