2023-02-11
行開黃埔aeon 買完野又廢事返屋企煮,就係foodcourt 買外賣返去食見呢間熊貓小雲吞都幾多人買,而且唔貴,就試一試,叫左幾樣野同屋企人share 一口韭菜豚肉雲吞 $26佢每款雲吞都可以簡湯底添架,驚唔夠飽既人可以轉麵餐今次試左蝦米紫菜湯,見佢湯底都好認真,好多蝦米,飲落都好鮮至於雲吞,果然招牌,一啖一隻,個皮滑嘟嘟唔太厚,好smooth 🤣 好快一隻隻咁食哂一口鮮蝦豚肉雲吞 $30呢款雲吞多左啲蝦既鮮味,更上一層樓呀,感受到佢有落本整,真心好食芝麻鹽焗雞川式涼麵 $52呢個話係一個餐 好似更加準確,又有啲小菜,包括海帶絲同青瓜,食落去好足味,下次可以獨立叫啲小食試吓先 至於個涼麵 都唔錯架,拌埋啲醬一齊好夾麻辣雞絲手工涼皮 $40呢個涼皮同出面好唔同,感覺似佢自己整,好彈牙,再加上雞絲同青瓜絲好正最後仲有每次去餐廳一見到都會叫既 紅糖糍粑 $28呢個好驚喜,拎到返屋企仲熱架 而且仲脆脆地 加上紅糖同黃豆粉,幸福既感覺 🥰食咁多野都係百幾蚊 好滿足 🤤
行開黃埔aeon
買完野又廢事返屋企煮,就係foodcourt 買外賣返去食
一口韭菜豚肉雲吞 $26
佢每款雲吞都可以簡湯底添架,驚唔夠飽既人可以轉麵餐
今次試左蝦米紫菜湯,見佢湯底都好認真,好多蝦米,飲落都好鮮
一口鮮蝦豚肉雲吞 $30
芝麻鹽焗雞川式涼麵 $52
至於個涼麵 都唔錯架,拌埋啲醬一齊好夾
麻辣雞絲手工涼皮 $40
最後仲有每次去餐廳一見到都會叫既 紅糖糍粑 $28