2023-07-13 156 views
點了重慶九轉肥腸麵和加購的氮氣香桃茶,抱歉照片是吃完才拍,因為本想吃下去味道可能比看起來好,給一點機會。重慶肥腸麵在圖片中是很紅看起來很辣的,雖然不肯定能不能指明辣度,自己本身很能吃辣,就在點餐時點了大辣小試牛刀,而店員也沒有就辣度回應。出餐時麵的湯是清徹透明的,店員在湯底上的功夫是加了一丁點辣醬讓食客自行拌勻,拌勻後從顏色上也能看出來跟大辣扯不上關係,當然味道也是很淡的,因為醬只佔湯很少的比數,拌勻後跟沒拌分別真的很少。氮氣香桃茶加購價是$12,喝了一口沒有任何氣的感覺,口感上也不見得是綿滑了還是什麼,應該是加了一點糖,說是香桃茶也喝不出桃味來,像是茉莉花茶,很不值得。唯一可以點名的是大腸,比市面吃到的大片,湯匙也裝不下,約有5/6片,滷得入味,但很咸。總結:可能小雲吞比較可取吧,但從此品質上不難想像這家店的出品是怎樣。可以試試food court同場其他餐廳吧。
氮氣香桃茶
Dinner
2023-06-20 154 views
💁🏻‍♀💁🏻💁🏻‍♂️️💁🏿‍♀️💁🏿💁🏿‍♂️🏷 熊貓小雲吞@深水埗@pandawonton_hk朋友仔食過其他分店話好味,咁岩響深水埗見到有分店,一於試試佢先先響店門點餐,拎餐後再響店內用餐💁🏻 二人優惠套餐 $138勁抵食,2人餐包含以下6樣野1️⃣一口鮮蝦豚肉雲吞10粒(清雞湯)一啖一粒,細細粒又幾過引,食吓食吓不知不覺就食晒,清雞湯味道不過不失,建議試下佢既特色湯底2️⃣重慶酸辣粉酸辣度任君選擇,可以按照個人口味向店員要求,薯粉煙煙韌韌,彈牙好味3️⃣芝麻鹽焗手撕雞勁香芝麻味,估佢唔到咁出色,重點係雞肉好滑一啲都唔會鞋4️⃣紅糖糍粑最鍾意食嘅紅糖糍粑,必點之一‼️勁好味煙煙韌韌,店員落黃豆粉亦一啲都唔手軟5️⃣青蘋果茶味道清甜,飲得出嘅青蘋果味6️⃣洛神花茶如果再酸啲就更加正😋😋💁🏻卜卜趣炸韭菜雲吞8粒 $30💁🏻蜜汁芥末炸雞翼5隻 $35兩款炸物都新鮮炸起,熱辣辣勁卜卜脆,令人食過不停是否推薦↩️?✅ys, 相信會成為我下一間飯堂
💁🏻‍♀💁🏻💁🏻‍♂️️💁🏿‍♀️💁🏿💁🏿‍♂️
🏷 熊貓小雲吞@深水埗
@pandawonton_hk

先響店門點餐,拎餐後再響店內用餐

💁🏻 二人優惠套餐 $138
勁抵食,2人餐包含以下6樣野
1️⃣一口鮮蝦豚肉雲吞10粒(清雞湯)

2️⃣重慶酸辣粉

3️⃣芝麻鹽焗手撕雞
勁香芝麻味,估佢唔到咁出色,重點係雞肉好滑一啲都唔會鞋

4️⃣紅糖糍粑
最鍾意食嘅紅糖糍粑,必點之一‼️
勁好味煙煙韌韌,店員落黃豆粉亦一啲都唔手軟

5️⃣青蘋果茶
味道清甜,飲得出嘅青蘋果味
6️⃣洛神花茶
如果再酸啲就更加正😋😋

💁🏻卜卜趣炸韭菜雲吞8粒 $30
💁🏻蜜汁芥末炸雞翼5隻 $35
兩款炸物都新鮮炸起,熱辣辣勁卜卜脆,令人食過不停

是否推薦↩️?
✅ys, 相信會成為我下一間飯堂
  • 紅糖糍粑
  • 酸辣粉
2023-04-11 210 views
以具香港特色的熊貓作名,主打香港製造的小雲吞專門店,這天跟同事買了一個米線,因為加班,很快上去工作。店子像快餐店,先行付款點餐,自取餐點享用。鮮蝦豚肉小雲吞一碗有小雲吞,雲吞皮亦薄滑,以一口來說餡料都算多。感覺有點親民~是川菜好介紹手工自家製一口小雲吞,入面之餡有豚肉甜味,也有鮮蝦之鮮味呢~香濃之蕃茄湯沒有選,下次會試,酸酸的應該很開胃雞肉伴涼面 雞肉嫩滑多汁,配上自家做醬,上面鋪滿左很多配料~有脆豌豆~香蔥~花生粒。而自家製辣菜脯,口感傳統又有風味手工,有小小甜,加芥末辛辣~棒▫黑醋涼拌木耳田園涼拌青瓜上面兩款開胃小菜,真的不錯,木耳很爽口~重蒜香~酸酸甜甜開胃。而青瓜入面拌上菜甫及炸黃豆~香味很重,脆口▫冷泡御翠烏龍茶 茶味很濃,感覺無添加劑~味道不會很甜,清新看到架上有多種自家製醬料。辣椒紅油, 菜脯, 口水雞醬, 雞煲醬等等,沒有買,下次也想買咗兩樽返屋企吃~吃粥之時候可以加落去~提升味道層次。豬扒湯面清雞湯香味,正常發揮。線,豬扒湯面可改配米線。這裏的配料也有驚喜,惹味香氣滿滿,有花生粒和青瓜絲作配搭

鮮蝦豚肉小雲吞

雞肉伴涼面

黑醋涼拌木耳
田園涼拌青瓜

冷泡御翠烏龍茶
茶味很濃,感覺無添加劑~味道不會很甜,清新

豬扒湯面
2023-03-29 156 views
今日黎Aeon food court 搵食,見到呢間新開就試下,d 野食都唔錯😚😚一口鮮蝦豚肉雲吞($40/20隻)🦐🦐配蕃茄湯甜甜地幾好食,一口一粒易入口。入口之後,鮮蝦同豚肉嘅味道好夾,啖啖都係鮮甜嘅味道,好好食。傳統風味手工涼皮($28)有得揀辣定唔辣,涼皮幾滑身,好有口感,配上醬汁食好開胃。☺️芝麻鹽焗手撕雞($35)🐔🐔啖啖有芝麻香,雞肉又唔太硬,配上啲青瓜絲,好清爽。 涼拌豬耳朵($38)🐷🐷豬耳朵嘅質地好夠爽脆,少少辣,好開胃軟糯香甜紅糖糍粑($28)😍😍糍粑外脆內軟,糖味又唔會太甜,好好味氮氣西柚柚子茶同冷泡洛神花茶(跟餐各$12)氮氣西柚柚子茶好香,柚子味幾濃郁,而冷泡洛神花茶就幾開胃,仲可以幫助消化。l📍 熊貓小雲吞 (紅磡)紅磡黃埔天地第5及6期Aeon Style地庫1樓WP08號舖#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkig #hkfoodie #hkfoodies #food #foodie #foodstagram #foodblogger #berryf

一口鮮蝦豚肉雲吞($40/20隻)🦐🦐

傳統風味手工涼皮($28)

芝麻鹽焗手撕雞($35)🐔🐔
啖啖有芝麻香,雞肉又唔太硬,配上啲青瓜絲,好清爽。

涼拌豬耳朵($38)🐷🐷
豬耳朵嘅質地好夠爽脆,少少辣,好開胃

軟糯香甜紅糖糍粑($28)😍😍
糍粑外脆內軟,糖味又唔會太甜,好好味

氮氣西柚柚子茶同冷泡洛神花茶(跟餐各$12)
l

📍 熊貓小雲吞 (紅磡)

#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkig #hkfoodie #hkfoodies #food #foodie #foodstagram #foodblogger #berryfoodie #berry紅磡 #熊貓小雲吞 #黃埔天地 #紅磡 #紅糖糍粑 #一口豚肉雲吞 #涼麵 #涼皮
2023-03-28 94 views
行完街攰攰地去咗aeon嘅food court,發現開咗間新嘅川菜小店,主打自家製手工小雲吞、涼皮同麵食,仲有特色甜點冷泡茶!整體價錢合理,服務態度友善而且地理位置都好方面,平日晚上都有好多人幫襯,經過不妨試試呀☺️啖啖肉豬扒蔥油酥熱拌麵賣相精緻,豬扒果然名不虛傳,厚切,嫩滑,多汁,咬落唔乾,幾有驚喜~ 拌麵底部有醬汁調味,店員推介要粗身,軟硬度適中而且食落夠彈牙,旁邊配上入味嘅風琴豆腐,有feel👍🏻鮮嫩雞絲湯麵肉質鮮嫩,薄身,唔嚡口,麵條滑溜,湯底幾甜而且唔油,飲完都唔覺得口乾~ 一口鮮蝦豚肉雲吞皮薄餡靚,蝦仁同豚肉嘅比例啱啱好,大小適中,一口一粒,配上特濃蕃茄湯底酸酸甜甜咁都幾match!酥炸韭菜豚肉雲吞炸至脆身,內餡飽滿,當零食咁都幾過癮,如果有多粒就好啦😛 而涼拌就有海帶絲同黑醋木耳,爽口彈牙,份量十足,建議可以放入雪櫃一陣再食,凍凍地配麵一流~

2023-03-26 71 views
係黃埔行完超市梗係要坐低搵下野食見到有個Food Court 入面都幾多選擇唔想食太飽就揀左呢間川菜試下價錢超級平 唔覺意嗌左勁多野 $200有找真係太抵食 原來佢仲有好多分店 推薦大家去🙌🏻✎一口豚肉粟米雲吞(10粒) $26雖然係一口雲吞 但絕對唔細粒 仲好足料有得揀唔同湯底 有辣有唔辣我揀左紫菜湯 清清地仲有紫菜都幾好卜卜脆炸鮮蝦雲吞(8粒) $28另外試左炸雲吞都好香口雲吞皮唔會太厚 亦食到爽口既蝦肉點埋個甜辣醬就更加出色麻辣雞絲手工涼皮 $40雞絲唔係好幼身果種 不過份量都唔少辣度揀左小辣 配料仲有花生粒 青瓜絲呢度既涼皮唔係巿面一般透明既係白白地色 食咬彈牙既口感 好特別啖啖肉豬扒麵 $50炸豬扒上海麵呢個配搭當然係正豬扒唔會韌 炸到啱啱好唔會太燶涼拌海帶絲 $20用左辣油同麻油等調味 食落好爽口我加左啲落涼皮度食 味道超夾紅糖糍粑 $28呢個甜品真係好好食 炸到脆口入口感覺係好煙韌既條狀糯米糍沾上甜甜地既紅糖汁 真係好正
係黃埔行完超市梗係要坐低搵下野食

呢個甜品真係好好食 炸到脆口
入口感覺係好煙韌既條狀糯米糍
沾上甜甜地既紅糖汁 真係好正
2023-03-22 48 views
行過Aeon,見到呢間「熊貓小雲吞」啲嘢食幾吸引,一於買黎試一試❤️🔎 一口粟米豚肉雲吞($40/20隻)今次揀左清雞湯底,雲吞細細粒,一口一啖,雲呑都食到粟米既甜味🌽🔎 傷心重慶酸辣粉($33)薯粉煙韌,湯底既酸同辣味都幾平衡,配料仲有花生🥜令成個酸辣粉更香~🔎 傳統風味手工涼皮($28)第一次食手工涼皮,食落口感彈牙,整體味道唔錯😋🔎 芝麻鹽焗手撕雞($35)份量都幾多,手撕雞食落都幾滑,唔會嚡~調味岩岩好,唔會太鹹。仲有青瓜絲墊底,清新解膩。🔎 涼拌豬耳朵($38)豬耳切得夠大條,食落非常爽口~辣辣地好惹味。🔎 軟糯香甜紅糖糍粑($28)糍粑外脆內軟,食落煙煙韌韌,配埋香甜紅糖,好食😋

🔎 一口粟米豚肉雲吞($40/20隻)

🔎 傷心重慶酸辣粉($33)

🔎 傳統風味手工涼皮($28)
第一次食手工涼皮,食落口感彈牙,整體味道唔錯😋

🔎 芝麻鹽焗手撕雞($35)
份量都幾多,手撕雞食落都幾滑,唔會嚡~
調味岩岩好,唔會太鹹。
仲有青瓜絲墊底,清新解膩。

🔎 涼拌豬耳朵($38)
豬耳切得夠大條,食落非常爽口~
辣辣地好惹味。

🔎 軟糯香甜紅糖糍粑($28)
糍粑外脆內軟,食落煙煙韌韌,
配埋香甜紅糖,好食😋
TakeAway
Lunch
最近天氣有啲熱,想食下啲川式風味嘅野食,行完黃埔嘅Aeon係個foodcourt到想搵下有係川式野食,記見到新開無耐嘅呢間——🌟雲吞小熊貓🌟._.🥟|一口鮮蝦豚肉雲吞(20隻)蝦米紫菜湯|🥟叫咗大碗有20隻,滿滿嘅雲吞連紫菜蝦米湯好吸引,每粒雲吞既鮮蝦豚肉都好飽滿,紫菜蝦米亦好多,每一啖都食到👍🏻·🍜|老北京擔擔麵|🍜擔擔面湯底香濃,而且麵嘅份量都算多,花生醬味夠重夠地道💛·🦐|卜卜脆炸鮮蝦雲吞|🦐炸到真係名附其實嘅卜卜脆,裏面嘅鮮蝦餡料亦飽滿,點埋酸酸甜甜嘅醬食,好惹味💖·🐥|芝麻鹽焗手撕雞|🐥手撕雞份量多,底下仲有啲青瓜絲,仲有成隻雞翼,好足料🤩·🤎|經典川味金錢肚|🤎香辣嘅味道,冷盤食,勁濃味,唔算話好辣👍🏻·🍏|青蘋果茶|🍏好重嘅青蘋果香味,清香得黎唔算過甜,清涼解膩✨._.
._.
🥟|一口鮮蝦豚肉雲吞(20隻)蝦米紫菜湯|🥟
🍜|老北京擔擔麵|🍜
擔擔面湯底香濃,而且麵嘅份量都算多,花生醬味夠重夠地道💛
🦐|卜卜脆炸鮮蝦雲吞|🦐
🐥|芝麻鹽焗手撕雞|🐥
手撕雞份量多,底下仲有啲青瓜絲,仲有成隻雞翼,好足料🤩
🤎|經典川味金錢肚|🤎
香辣嘅味道,冷盤食,勁濃味,唔算話好辣👍🏻
🍏|青蘋果茶|🍏
好重嘅青蘋果香味,清香得黎唔算過甜,清涼解膩✨
._.
Tea
🐷一口豚肉粟米雲吞(10粒) 👅8/10 $26我哋叫咗蕃茄湯底嘅雲吞 小雲吞 一共有10粒 每粒都有粟米同埋豬肉 口感唔錯 而且價錢嚟講好實惠👍🏻.🐷卜卜脆炸鮮蝦雲吞 👅8.5/10 $28鮮蝦雲吞口感比較爽脆 而且雲吞被炸過 所以口感非常豐富、香脆.🐷芝麻鹽焗手撕雞 👅7/10 $35手撕雞嘅份量非常之多🐓🐓 肉質一啲都唔鞋🙆🏻‍♀️.🐷軟糯香甜紅糖糍粑 👅7.5/10 $28對比平時喺其他地方食到嘅紅糖糍粑 $28一碟真係抵好多 而且佢個紅糖嘅味道冇咁甜 我比較中意 平時食開有啲過甜 呢個唔錯🙆🏻‍♀️ 都炸得幾香.🐷涼拌豬耳朵 👅7.5/10 $38豬耳同手撕雞一樣 份量都係好多 味道方面都唔會太鹹 但如果只係一兩個人就未必可以食得晒成碟😂.🐷冷泡洛神花茶 👅8/10 $12 (跟餐)呢個洛神花茶係無糖 比較啱我飲 (雖然我好中意食甜野 但飲嘢方面 都係唔中意太甜 如果唔係就會好似飲緊糖漿咁😂).🐷冷泡御翠烏龍茶 👅8/10 $12 (跟餐)烏龍茶都係無糖嘅 味道正正常常咁樣啦👍🏻.味道👅:7.8/10賣相👀:7.5/10扺食💰:8.5/10服務🙆🏻‍♀️:8/10
🐷一口豚肉粟米雲吞(10粒) 👅8/10 $26
🐷卜卜脆炸鮮蝦雲吞 👅8.5/10 $28
🐷芝麻鹽焗手撕雞 👅7/10 $35
手撕雞嘅份量非常之多🐓🐓 肉質一啲都唔鞋🙆🏻‍♀️
🐷軟糯香甜紅糖糍粑 👅7.5/10 $28
🐷涼拌豬耳朵 👅7.5/10 $38
🐷冷泡洛神花茶 👅8/10 $12 (跟餐)
呢個洛神花茶係無糖 比較啱我飲
🐷冷泡御翠烏龍茶 👅8/10 $12 (跟餐)
烏龍茶都係無糖嘅 味道正正常常咁樣啦👍🏻
味道👅:7.8/10
賣相👀:7.5/10
扺食💰:8.5/10
服務🙆🏻‍♀️:8/10
2023-02-22 46 views
價錢相宜又食物種類多的川菜餐廳-熊貓小雲吞,其主打細細粒手工小雲吞果然是名不虛傳,不但外皮很滑口,而且彈牙,再配上蝦米紫菜湯,令豚肉更juicy。 川菜食品中,我最喜愛的是紅糖糍粑,表面有一層紅糖,每一啖咬下去,都有一種微甜的感覺,外脆內軟,一試難忘。餐廳還有許多款特色川菜,如油蔥酥熱撈麵、麻辣雞絲手工涼皮、涼拌松花皮蛋等。 重慶酸辣粉一定是川菜其中必點之選,如嗜辣的朋友,可以點第六級程度,即魔鬼辣,而我則點選了BB辣,辣的情度絕對能夠接受。另一樣是傳統風味手工涼皮,這個菜式在其他川菜餐廳不常見,我也是第一次嗜到手工涼皮,有質感和咬口,配上花生、酸辣瓜,加上秘製的醬汁,令整道菜味道提昇。

2023-02-19
Lunch
2023-02-19 42 views
今日叫左一碗傷心重慶酸辣粉,味道好OK,係份量少啲,同埋呢個係冇餸嘅,一份軟糯香甜紅糖糍粑,好味,另一個係啖啖肉豬扒麵,整體份量係小,味道可以,另一碗係一口韭菜豬肉雲吞配蝦米紫菜湯,味道可以,份量都係偏小,仲叫咗個傳統風味手工涼皮,個人唔係太喜歡
2023-02-11 53 views
行開黃埔aeon 買完野又廢事返屋企煮,就係foodcourt 買外賣返去食見呢間熊貓小雲吞都幾多人買,而且唔貴,就試一試,叫左幾樣野同屋企人share 一口韭菜豚肉雲吞 $26佢每款雲吞都可以簡湯底添架,驚唔夠飽既人可以轉麵餐今次試左蝦米紫菜湯,見佢湯底都好認真,好多蝦米,飲落都好鮮至於雲吞,果然招牌,一啖一隻,個皮滑嘟嘟唔太厚,好smooth 🤣 好快一隻隻咁食哂一口鮮蝦豚肉雲吞 $30呢款雲吞多左啲蝦既鮮味,更上一層樓呀,感受到佢有落本整,真心好食芝麻鹽焗雞川式涼麵 $52呢個話係一個餐 好似更加準確,又有啲小菜,包括海帶絲同青瓜,食落去好足味,下次可以獨立叫啲小食試吓先 至於個涼麵 都唔錯架,拌埋啲醬一齊好夾麻辣雞絲手工涼皮 $40呢個涼皮同出面好唔同,感覺似佢自己整,好彈牙,再加上雞絲同青瓜絲好正最後仲有每次去餐廳一見到都會叫既 紅糖糍粑 $28呢個好驚喜,拎到返屋企仲熱架 而且仲脆脆地 加上紅糖同黃豆粉,幸福既感覺 🥰食咁多野都係百幾蚊 好滿足 🤤

行開黃埔aeon
買完野又廢事返屋企煮,就係foodcourt 買外賣返去食

一口韭菜豚肉雲吞 $26
佢每款雲吞都可以簡湯底添架,驚唔夠飽既人可以轉麵餐
今次試左蝦米紫菜湯,見佢湯底都好認真,好多蝦米,飲落都好鮮

一口鮮蝦豚肉雲吞 $30

芝麻鹽焗雞川式涼麵 $52
至於個涼麵 都唔錯架,拌埋啲醬一齊好夾

麻辣雞絲手工涼皮 $40

最後仲有每次去餐廳一見到都會叫既 紅糖糍粑 $28

食咁多野都係百幾蚊 好滿足 🤤

2023-01-18 79 views
~🍽: 熊貓小雲吞 (黃埔)========================⬇️⬇️⬇️食評⬇️⬇️⬇️【一口鮮蝦豚肉雲吞🦐🐖🥟 (特濃蕃茄湯🍅) 】($30/10隻)🐼: 🌕🌕🌕🌕🌗雲吞嘅份量係一啖可以食晒一粒🥟🥟餡料方面幾有誠意💕💕每粒雲吞都會有一隻蝦🦐豬肉同蝦食落都算新鮮😍雲吞皮都幾薄👍🏻👍🏻$30有10隻嚟講性價比真心幾高🤩🤩蕃茄湯唔係又甜又酸嗰隻🍅蕃茄味幾自然🥰鹹鹹地同雲吞都幾match😻😻不過要注意番茄湯都係有少少辣嘅🌶️—————————【傷心重慶酸辣粉🌶️🍜】($33)🐼: 🌕🌕🌕🌗🌑今次叫咗小辣🌶️🌶️個人覺得唔太辣(平時食開譚仔三小辣🔥)食得辣嘅可以叫高啲辣度☄️薯粉係圓形嗰隻~都幾粗身🤩🤩食落幾滑同埋幾煙靭😻值得讚嘅係佢比起平時啲酸辣粉無咁油👍🏻👍🏻食落酸味都幾重🍋好啱鍾意食酸嘢嘅人🫶🏻🫶🏻—————————【啖啖肉豬扒油蔥酥熱撈麵🐖🍜】($52)🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑豬扒幾大塊🐖因為側邊有油脂所以唔會覺乾👍🏻熱撈麵主要嘅調味係麻醬🍜整體來講不過不失🙌🏻上面嘅黃豆都炸得幾酥脆☺️配菜嘅其中一格係菜脯~食落爽脆😍鹹鹹地配埋麵食別有一番風味🫶🏻風琴豆腐都幾好味💕吸晒啲滷水汁🥰一啖咬落去啲汁係嘴入邊

🍽: 熊貓小雲吞 (黃埔)
========================

⬇️⬇️⬇️食評⬇️⬇️⬇️

🐼: 🌕🌕🌕🌕🌗

—————————
【傷心重慶酸辣粉🌶️🍜】($33)

🐼: 🌕🌕🌕🌗🌑

食落酸味都幾重🍋好啱鍾意食酸嘢嘅人🫶🏻🫶🏻

—————————
【啖啖肉豬扒油蔥酥熱撈麵🐖🍜】($52)

🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑

豬扒幾大塊🐖因為側邊有油脂所以唔會覺乾👍🏻

風琴豆腐都幾好味💕吸晒啲滷水汁🥰一啖咬落去啲汁係嘴入邊爆出嚟嘅感覺超滿足😽😽

—————————
【冷泡洛神花茶🌺🫖 】(跟餐+$12)

🐼: 🌕🌕🌕🌗🌑

係樽裝嘅🫙都幾方便外賣💕入邊有一個茶包🫖洛神花茶酸酸地~幾適合用嚟解膩👍🏻👍🏻

=========================
🌟性價比:9/10
💖回頭指數:8/10

加1️⃣服務費:❌
—————————
👩🏻‍🍳餐廳 : 熊貓小雲吞 (黃埔)
📍地址 : 紅磡黃埔天地第5及6期Aeon Style地庫1樓WP08號舖
TakeAway
2023-01-15 57 views
成日都會嚟黃埔shopping,經過Aeon food court新開左間小熊貓雲吞,有我最鍾意食嘅紅薯粉,一於買返屋企試吓先🥳🥳🥳🥳🥳,值得一贊既係,外賣包裝得非常好,店員用咗保鮮紙包實個外賣盒,滴水不漏very good 👍🏻 鹽焗雞涼麵 $52配菜有木耳絲、辣菜譜、麻辣青瓜仔😋麻辣手撕雞涼麵 $52辣度啱啱好👍🏻👍🏻👍🏻夠過癮又唔會食完勁咳肥牛酸辣紅薯粉 $48紅薯粉好彈牙👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

鹽焗雞涼麵 $52
配菜有木耳絲、辣菜譜、麻辣青瓜仔😋

麻辣手撕雞涼麵 $52
辣度啱啱好👍🏻👍🏻👍🏻夠過癮又唔會食完勁咳
肥牛酸辣紅薯粉 $48
紅薯粉好彈牙👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
  • 麻辣手撕雞涼麵
2022-12-28 98 views
原來熊貓小雲吞已經開到嚟黃埔🎉今次黃埔呢間就係開喺AEON地庫入面嘅food court,佢呢到係出名食一啲麻辣米線同小雲吞嘅,價錢都超級扺👍🏻呢度嘅街坊或者喺附近返工嘅朋友,呢度食晏可以話平靚正😋😋今次我哋叫咗一口豚肉雲吞(人氣重慶酸辣湯底配米線)🍜淨雲吞叫咗一個粟米豚肉淨雲吞同埋鮮蝦豚肉淨雲吞🥟 另外仲加咗一個手撕雞🐔同埋一個紅糖糍粑做甜品🍮估唔到嗰個重慶酸辣湯底米線都幾夠辣,食到流晒汗🤣🤣啱晒冬天呢啲天氣😍至於小雲吞,由於真係「小」雲吞,但係有數量搭夠,都食到好飽😋紅糖糍粑熱辣辣啱啱炸起,外脆內軟😍😍不過呢個建議堂食好啲🥤嘢飲叫咗一個雪梨一個蜜桃同埋一個冷泡黃金大麥茶,跟餐叫做可以平少少👍🏻咁樣食法,加埋都唔使兩舊水😍

今次我哋叫咗一口豚肉雲吞(人氣重慶酸辣湯底配米線)🍜
淨雲吞叫咗一個粟米豚肉淨雲吞同埋鮮蝦豚肉淨雲吞🥟
另外仲加咗一個手撕雞🐔同埋一個紅糖糍粑做甜品🍮
咁樣食法,加埋都唔使兩舊水😍