2024-03-28
日式燒肉真係食極都唔厭😆呢日就去咗係銅鑼灣、佐敦、荃灣、將軍澳都有分店嘅和牛燒肉一郎,放題分唔同價錢,可以食到日本黑毛和牛😛我就叫咗S2套餐,100分鐘任食80品,包括特選澳州同美國牛,以$288呢個價錢嚟講性價比都幾高👍🏻牛肉質素幾好,無日本和牛咁肥,可以食多幾塊🤪而且加$8可以任飲清酒、啤酒、梅酒,可以一邊燒肉一邊飲酒夠晒滿足🥃而家將軍澳店係1600-1900時段或2030後入座仲免加一,更抵食🤑🤑🥩澳州特選牛、美國特選牛分別叫咗澳州以及美國嘅牛里脊肉、牛肋肉等,當中仲有澳州M9和牛😚澳州牛嘅雪花紋幾靚,脂肪位唔多,肉質較緊緻,肉味濃😋當中最喜歡牛里脊肉,肉味濃之餘口感腍滑。落單時可以揀配鹽味醬、燒肉汁等,呢幾款肉最適合就係另外配鹽蔥醬,香味十足😚🥩特上牛舌棒、兩色蔥花牛舌(鹽味)牛舌口感較有嚼勁,唔算特別彈牙,但配蔥花、鹽味嘅醃醬又幾香口。🥩熟成壺漬牛外橫隔膜放題都有熟成牛食,夠特別👏🏻係壺內醃漬嘅牛外橫隔膜超級入味,肉質經醃製後好軟滑,熟成後肉味更突出😋😋🦪海鮮海鮮都有幾款,我就叫咗廣島蠔以及蒜蓉牛油帆立貝,蠔肉好飽滿鮮味。🍍蔬果菇菌燒肉食到漏漏地,燒返塊juicy嘅菠蘿就可以
🥩澳州特選牛、美國特選牛
🥩特上牛舌棒、兩色蔥花牛舌(鹽味)
🥩熟成壺漬牛外橫隔膜
🦪海鮮
🍍蔬果菇菌
燒肉食到漏漏地,燒返塊juicy嘅菠蘿就可以解膩💦牛油雜菌都唔錯。
🥒涼拌小食
食日式燒肉但小食有幾款韓式泡菜、涼拌菜,配燒肉又幾夾😆我就encore咗明太子薯仔沙律,creamy嘅薯仔加上明太子嘅鹹香,好食😋
🍦自助沙律、雪糕、雪條、飲品
自助區有沙律吧、爆谷🍿棉花糖、軟雪糕機、唔同口味日本雪條。軟雪糕冰冰涼涼帶點清新果香味,解膩一流😙
人均消費:$320
推介指數(10分為滿分):8分