2021-05-21 102 views
以前每年都會去兩次韓國旅行,食下當地美食 ,順便shopping下 ,但係自從疫情之後,成年都冇去過旅行啦。真係屈到病。今日放假,去商場搵嘢食。突然醒起上次朋友介紹過有間價錢好平嘅韓燒,所以,就嚟試下呢間韓燒得唔得?!講真,其實呢間韓燒幾隱蔽,要喺popcorn商場,上左一樓,然後 再轉搭𨋢到二樓,先至搵到。唔係呢頭住,真係好難搵到。我建議地鐵一入商場,就問詢問處,咁樣就唔駛晒時間搵。我一到餐廳門口,侍應就非常親切帶我到座位。仲教我點樣落單,用QRcode掃一下,就可以點食物,鍾意幾時點嚟食都可以,方便又快捷。我點咗牛舌,芝士生蠔,帶子,大蝦,黑豚肉,肥牛等等。食咁多肉, 緊喺要攞d蔬菜 啦。出面有各式姑類,菜等,又有熟食可以選擇,當然唔少得甜品啦 !雖然甜品選擇唔多,但做得非常精緻,望上去就好吸引呀! 另外,雪櫃有好多飲品可以選擇,隔離有人人都愛吃一杯嘅雪糕。可謂樣樣都有,包羅萬有。講明燒烤,梗係要講下邊啲好食啦 ,呢度有幾個係要必選嘅 :第一位,大蝦,蝦肉燒完後,食落爽口,呢個係其他嘅燒烤店未必可以做到嘅。第二位,黑豚肉,豬味夠濃第三位,牛舌,呢個純粹個人喜好。其實仲有好多選擇,但

講明燒烤,梗係要講下邊啲好食啦 ,呢度有幾個係要必選嘅 :
第一位,大蝦,蝦肉燒完後,食落爽口
,呢個係其他嘅燒烤店未必可以做到嘅。
第二位,黑豚肉,豬味夠濃

第三位,牛舌,呢個純粹個人喜好。
其實仲有好多選擇,但係牛呢部分,就有十款八款,仲有羊肉,同埋其他海鮮,亦有熟食,也有麵食,湯類。

真係異常吸引,而且性價比高 ,價錢唔貴,值得再嚟幫襯。
大蝦
2021-05-13