2008-11-09 61 views
有些粥, 如柴魚花生豬骨粥、豬紅粥都只係$6碗, 白粥更只係$4, 其他食物都好抵食, 每次去都有好多人, 有些人更會外賣。人太多, 阿姐有時都做到有少少炆, 而且枱抹得唔太乾淨。要了豬紅粥同齋腸, 粥都幾大碗, 有成五、六舊豬紅, 仲有幾粒花生。食完成碗粥就覺得好口渴, 應該有唔少味精腸粉唔熱, 有d失望, 因為之前食過炸両是新鮮整的, 但都食到米味, 而且幾滑~ 但我都係中意硬少少的街邊腸粉, 這裡的太軟了。剛好撘枱的人走了, 見到阿姐用她那滿佈污積的布把枱上的食物抹到地上, 再放下布, 成隻手指叉到客人碗粥裡要食這些街坊店都是要什麼也不看, 眼不見為乾淨才可~ 難怪有這麼多人外賣~
人太多, 阿姐有時都做到有少少炆, 而且枱抹得唔太乾淨。

粥是一碗滿的
$11 (Lunch)