2017-11-18 925 views
今日午飯同另外四個朋友一齊食,咁岩依間餐廳有買四送一嘅優惠於是我哋就食呢間囉~每個餐大約係$50至60左右,唔算貴。一個餐包左沙律、麵豉湯、蒸蛋、飲品同埋一碗粉麵。個沙律正正常常啦都算大同新鮮,個蒸蛋啲蛋就比較硬,唔似平時食開嗰啲比較軟身同埋水一啲嘅蒸蛋,呢度真係稍為扣分但係麵豉湯出奇地好飲,味精味唔重,仲有好多料~而我就叫咗叉燒拉麵,份量比較細,而且個湯底係類似豉油味,我覺得唔太好味。叉燒就幾靚嘅,但係太肥太多油啦, 大家睇吓相入邊舊叉燒啲肥膏有幾厚,唔太啱香港人嘅口味Lollll。環境方面比較暗,有少少嘈,可能因為當日餐廳入面比較多人,所以坐得都唔太舒服。整體來講,置富既日本菜我會鍾意食和亭多啲囉。

但係麵豉湯出奇地好飲,味精味唔重,仲有好多料~