2016-12-06 526 views
同大口仔嚟食Lunch,原來係之前No.5個舖位!四圍黐滿用日文寫嘅食物名稱,餐牌都係手寫嘅(雖然係影印😂),但睇得出有用心營造日本大排檔嘅氣氛嘅!Lunch set可以揀3款或6款餸,大口仔話先叫3款試住先喎,心諗你邊夠食啊?我就叫6款喇蟹肉忌廉餅炸成一個波咁樣,入面嘅忌廉似乎太多,食唔出蟹肉嘅質感,而且有啲膩汁煮雞扒塊雞扒幾大,炭燒味重,但雞本身唔係好入味;個汁撈飯一流刺身2點大廚決定邊款新鮮就俾邊款,今日係三文魚及甜蝦;甜蝦好新鮮,肉質爽滑,蝦頭入面有少量嘅膏,好惹味味噌煮鯖魚鯖魚肉厚但未算滑,而且都幾多骨;但非常入味,味噌醬濃郁鰻魚都算肉厚,冇乜特別鮟鱇魚肝係我食過最普通嘅鮟鱇魚肝,油香欠奉,冇喺口入面融化,口感唔綿仲有啲鞋,不過夾埋上面嘅蘿蔔一齊食口感會好啲食物還可以,但服務真係好。大口仔食到咁上吓話唔夠食,再剔紙諗住加多3個餸,但服務員唔知道佢係加餸,變咗遞上一整份lunch,但佢即時,係即時幫我哋轉返,仲冇話我哋添
lunch set
蟹肉忌廉餅

汁煮雞扒
塊雞扒幾大,炭燒味重,但雞本身唔係好入味;個汁撈飯一流

刺身2點

味噌煮鯖魚
鯖魚肉厚但未算滑,而且都幾多骨;但非常入味,味噌醬濃郁

鰻魚
都算肉厚,冇乜特別

鮟鱇魚肝

2016-12-05
$88 (Lunch)