2025-02-09 522 views
又同爸爸去食大喜屋啦!保持到水準:食物選擇多、味道亦都唔錯、上菜速度快、坐得舒服、價錢$300樓下可以食兩個鐘,仲有我最愛嘅Häagen-Dazs同埋Movepick雪糕😍 因為真係太多食物揀,我就講啲特別位等大家去選擇😙總共有10個類別可以選擇,包括刺身、壽司、串燒、一品料理等等。i. 刺身 有12款刺身揀,其中最特別應該係有加拿大雪蟹腳,仲提供鉸剪方便你剪👍🏻三文魚、油甘魚、帶子等都幾厚身😚ii. 特色刺身花雕醉鮑魚 - 一盒有四件,鮑魚幾好咬口泰式虎蝦 - 正常發揮iii. 創作壽司 海膽魚子拖羅蓉最中餅 - 我都鍾意食,加埋個餅兜幾特別🤣iv. 一品料理王牌炸乳鴿 - 估唔到有乳鴿食,梗係嗌返客試吓啦!上枱好香,食落啲肉都幾鮮嫩黃金軟殼蟹 - 香!炸粉唔算多,啖啖肉瑤柱扒豆苗 - 豆苗好食,都係encore咗兩份🙊v. 燒物極品金枕頭榴槤燒 - 榴槤幾甜,燒完雖然表面冇咁滑,但多咗份香烤味,可以試吓👍🏻香草燒羊鞍 - 爸爸encore咗一次串燒 - 叫左燒海蝦、鹽燒牛舌、雞軟骨、牛油燒翠玉瓜,有調味過,上碟微暖,細細件唔算好掗位,食多幾吋都冇問題仲有唔同壽司、手卷同天婦羅(但係

總共有10個類別可以選擇,包括刺身壽司、串燒、一品料理等等。
i. 刺身

ii. 特色刺身
花雕醉鮑魚 - 一盒有四件,鮑魚幾好咬口
泰式虎蝦 - 正常發揮

iii. 創作壽司
海膽魚子拖羅蓉最中餅 - 我都鍾意食,加埋個餅兜幾特別🤣

iv. 一品料理
黃金軟殼蟹 - 香!炸粉唔算多,啖啖肉
瑤柱扒豆苗 - 豆苗好食,都係encore咗兩份🙊

v. 燒物
香草燒羊鞍 - 爸爸encore咗一次

仲有唔同壽司、手卷同天婦羅(但係我驚太飽,所以冇叫到呢幾類,介紹唔到俾大家啦🙈)其他特別嘢,包括:鮑魚皇帝蟹黃粥、海燕窩椰汁燉木瓜、避風塘瀨尿蝦、川味燒鮮蠔、脆皮炸鮮奶、脆炸貓山王,價錢嚟講選擇幾多又特別🤩

自助吧枱有好多嘢食同飲品
飲品 - 可以任飲手工啤酒、清酒等,仲有汽水、珍珠奶茶、椰青水等等可以揀!

水果 - 除咗基本嘢,仲有士多啤梨、藍莓同埋柑揀,淨係食士多啤梨都夠回本!士多啤梨都好甜😍

甜品 - 有芒果糯米糍、心太軟等等,雪糕有Movepick同埋Häagen-Dazs夾埋有四款雪糕揀,種類都幾多真係☺️
熱食仲有點心揀不得了,仲有章魚燒、燒味🤣

結論
CP值:8/10

🎡餐廳資料
餐廳名稱:大喜屋
餐廳地址:沙田沙田正街21-27號沙田廣場1樓33-35, 44-46號舖
營業時間:星期一至日 12:00-15:00 & 17:00-22:30
公眾假期 12:00-15:00 & 17:00-23:00