2016-03-28 1056 views
星期日太遲起身,出到銅鑼灣已經2:30pm, 好多餐廳3點落場,好彩比我地search到達人烤肉週末嘅呢個時間竟然仲有lunch set,一向聽聞呢間烤肉店品質唔錯,lunch set 好似serve到4-5點添。2:30pm左右到,裡面個場好大,得2-3客食緊。因為無乜人嘅關係,個場好靜,抽風又好,所以食得好舒服。雖然我地一早已經鎖定烤肉套餐,但係當然要八吓個餐牌啦!除左烤肉set,個 menu 仲有其他午市套餐揀,估唔到假日都有午市套餐,價錢仲要幾抵,我地想要嘅pork set燒烤套餐都只係$200!韓式泡菜湯飯、石頭鍋飯、大醬湯飯、韓式冷面等連汽水都係50幾蚊就有交易喇,仲要唔使加一,實在太抵喇!我地個豬肉烤肉套餐包五花腩肉、秘制豬肩肉、韓式冷面或韓式大醬湯飯、兩罐汽水。其實仲有牛肉烤肉套餐,但係好似睇食評大家都鍾意豬肉多,所以唸都無唸就叫左豬肉烤肉set。首先黎左前菜、汽水同埋個烤爐。前菜有魚餅、泡菜同埋芽菜。汽水得兩款選擇,7up或者可樂。爐邊竟然仲有蛋漿, 泡菜蛋漿,同埋芝士粟米!!午市特價套餐竟然都有,真係喜出望外,最鍾意就係爐邊蛋架喇!之後就黎埋主菜豬肉,份量一啲都唔孤
之後就黎埋主菜豬肉,份量一啲都唔孤寒,一塊好大好厚嘅豬肩肉加埋已經切好嘅五花腩肉,再加兩片菇,如果兩個女仔食真係未必食得哂。
我地真係太肚餓喇,所以即刻燒番幾舊食,肉質唔錯,食落豬肩肉同埋五花腩肉都好味,真係唔錯!
之後黎埋個韓式大醬湯飯,同時黎埋一碗醃製左嘅蔥,湯飯都好好食,我地好快已經清哂。
我地其實最後先知原來加一服務費都唔使收,無乜服務都可以理解嘅,成餐都係總共$200兩位,假日午市套餐真係抵食,下次一定再去過!
$100 (Lunch)