2019-06-25
今天在柴灣辦事,中午吃飯就在興華廣場這家麗香園餐廳用膳,因為中午時份,見到好多人排隊,但個心諗咁多人都肯排,一定有可取之處,照跟尾排隊先,大嘅十零分鐘就到我地,算幾快,因為座位好多,流轉好快吓!雖然見人頭湧湧,但店員好落力又好有禮貌嘅安排,一D唔覺得混亂,又識講唔該同多謝,令客人倍感舒服!餐牌好多款午市套餐供應,已經有主食,餐湯同餐茶!我地三人點咗一份霸王鷄、一份鮮茄焗原塊厚切豬扒、一份鉄板西冷牛扒跟意粉同黑椒汁、餐茶等等!霸王鷄好得,鮮嫰的鷄肉配以特別的蒜香醬油,綠色的葱花切絲搭上紅色的辣椒片配襯,色香味都值九十幾分!厚切豬扒焗飯、好大件好豬扒,成寸厚,上面鋪蓋鮮茄芝士,茄汁等焗熟上桌,夠熱度而且飯粒吸收了肉汁,芝士等等,好好味好開胃,厚切豬排肉質腍軟可口,切開一小片一小片醮茄汁一齊進食,口感甚佳。鐵板西冷扒,配以洋蔥、黑椒汁淋上面,燒紅鉄板發揮的溫度,騰起的蒸氣,把牛扒洋蔥等等香氣揮發出來,未吃已經垂涎!這時把整件牛扒逐小件切開入口,仔細咀嚼,牛味十足,跟餐的蒔菜、意粉等都係好夠水準製作!餐後點咗一杯凍檸啡同紅豆冰,咁多嘢食,埋單才$221還不收加一服務費,性價比都十分超值!
餐牌好多款午市套餐供應,已經有主食,餐湯同餐茶!