2021-06-01
🍄🍄因工作關係,所以好多時都會係觀塘覓食,呢間黃店都幫襯過好幾次。試過唔同時段黎食,午餐、下午茶和晚餐。🍄🍄覺得佢既午餐和下午茶係抵食既!海南雞飯碟雞好大件,味道不錯!泰式雞肉炒金邊粉/銀針粉份量十足,而且🍄🍄覺得雞肉和銀針粉調味很配合,呢個可以再叫!炒粉麵係做得唔錯!另外香芒牛肉粒沙律,頗辣!食過幾次,有時味道有差別🤔,但記得第一次叫外賣食呢個時覺得超好吃的😋,可是最近一次堂食就覺得牛肉粒整得麻麻地🧐反而果冬蔭公湯湯粉係有點失望,最主要係果湯唔夠冬蔭既酸和辣味,太淡,如果泰式餐廳黎講做唔到係泰國飲果種味道!無論午餐或下午茶,叫了一個套餐可以另加錢再叫多其他小食,價錢好實惠,🍄🍄試過泰式蝦餅、魚餅咁,都值得一試!飲品方面選擇都多,試過三色冰、龍眼冰、青檸梳打、泰式奶茶…熱既如杞子茶等,整體上係ok既、但唔會有特別驚喜!如果係開觀塘呢頭番工,食晏都係一個唔錯既選擇,地方夠大,價錢幾十蚊大大碟!卡位係坐得舒服既!