2021-05-31
今日lunch 唔知食咩好,又想食中式,又想食日本野。行街見到有放題食,咁就啱啦,咩都有得食,所以就入左去。呢間大喜屋面積唔算大,但都可以坐得好舒服,坐位之間都好闊落。天氣熱辣辣,一坐底緊喺睇下有咩飲,降下溫先啦。餐廳有多款飲品任飲,選非常之多。我選擇了最愛的椰青水同埋菠蘿汁,一飲落去,坐一陣,個人即刻涼晒。餐廳採用手機自助點餐,種類繁多,有中式小菜,又有日式美食,不錯不錯。燒牛舌真喺唔可以錯過,配上檸檬汁,非常好味,牛舌口感爽口彈牙,火侯控制得剛剛好。蟹子沙律,新鮮美味,無食一種食物之前,都可以食一口沙律清除口腔內的味道,亦都非常健康。放題點可以無刺身,佢地啲刺身大大件,又鮮味,特別喺三文魚刺身,厚切到不得了。甜蝦都唔錯,九大隻,一啖一隻,非常滿足。壽司方面,我就比較少食,因為會好飽,我想䭍女多啲唔同種類嘅食物。不過佢個芝士蟹柳壽司真喺好好味,芝士香濃,加上蟹柳的柔軟彈感,食多兩舊都無問題。炸雞翼香脆可口,一路飲果汁,一路食,一路傾計,食十隻八隻都無問題。呢個喺成餐放題題最驚喜嘅一樣食物,咖喱炒蟹。咖喱香味十足,唔太辣,蟹肉都非常新鮮,好好味呀,估唔到放題餐廳都有咁出色嘅中式炒一蟹食
呢個喺成餐放題題最驚喜嘅一樣食物,咖喱炒蟹。咖喱香味十足,唔太辣,蟹肉都非常新鮮,好好味呀,估唔到放題餐廳都有咁出色嘅中式炒一蟹食,大家都一定要去試下。