Plato Cafe & Bistro (吳松街)

2018-10-05 2558 views
佐敦餐廳眾多,最近仲有吾少新餐廳。貪新鮮既同事推介呢間新開張左幾個月既餐廳,話係門口見到lunch menu包餐湯、蒜蓉法包、主食同餐飲,都係$48至$128。大家見幾抵食,所以決定試試。呢度都幾近九龍公園,係近九龍公園體育館出口行5 min就到。好采我地偷🐥早少少出黎,吾洗等位,可直入。餐廳裝修簡約新淨,感覺優閒。午飯套餐有10個選擇,全部都包餐湯、蒜蓉法包、主菜同餐飲,仲有得加錢配甜品。我揀左8號餐:香煎比目魚(蒜蓉牛油汁、薯條)先黎既係餐湯同蒜蓉法包。蒜蓉法包有驚喜,十分脆口,暖暖既,好想食多塊。餐湯飲得出吾係罐頭湯,d蘿蔔蕃茄洋蔥吾會煮到淋哂,可以食埋。香煎比目魚賣相有心思,用西蘭花墊住塊魚,望落整齊d同可以避免整淋d薯條。比目魚兩面煎香,中間肉質保持鮮嫩。薯條炸到好酥脆,無得輸。最後嘆番杯茶,醒神下。薑茶茶包,加片檸檬,吾落糖都吾會話好寡咁。同事果杯西班牙咖啡好似甜品咁,有球雪糕係上面。佢讚舊雪糕同咖啡好夾,中和左咖啡既苦澀味同提升左細膩度。門口有下午茶套餐menu,四十幾蚊起。
佐敦餐廳眾多,最近仲有吾少新餐廳。

好采我地偷🐥早少少出黎,吾洗等位,可直入。
餐廳裝修簡約新淨,感覺優閒。

我揀左8號餐:香煎比目魚(蒜蓉牛油汁、薯條)

先黎既係餐湯同蒜蓉法包。
蒜蓉法包有驚喜,十分脆口,暖暖既,好想食多塊。
蒜蓉法包

羅宋湯

香煎比目魚

比目魚兩面煎香,中間肉質保持鮮嫩。
薯條炸到好酥脆,無得輸。
香煎比目魚

最後嘆番杯茶,醒神下。
薑茶茶包,加片檸檬,吾落糖都吾會話好寡咁。
檸檬生薑茶

西班牙咖啡

門口有下午茶套餐menu,四十幾蚊起。

Type of Meal
Lunch