2017-01-10
喺平日既時間,特登嚟到酒店享受一下傳說中嘅草莓放題放題。今次我就冇book位,諗住話哂平日,打電話來都會大把位,兩點鐘嘅時候打電話來,接電話嗰位小姐就話今日已經full Booking ,我問有無得walk in等位,佢答完全冇可能有位。本來抱住勁差嘅心情以為無得食,但男朋友堅持叫我來試吓walk in,結果有5位同場既都係等緊補位,結果我地全部竟然可以入哂去食!真係覺得嗰個聽電話嘅小姐超級過分。講番正題啊,關於食物質素。一入到黎,就有唔少人圍住草莓塔拎士多啤梨,補給量都幾足夠,都算refill得快!大約有10幾款的甜品,但樣樣食一舊都夠你飽!在場冇一樣食物令我特別另眼相看,但難食亦稱不上。呢一個價錢食到咁多種甜品,what do you expect? 主角士多啤梨嘅味道,連普通超市唔當造的士多啤梨都比它甜,所以建議重點唔好放喺草莓度。坐左唔夠一個鐘就走人了所以唔需要話一定2.30到,因為在場都好多人好快離場
草莓塔
焦糖蛋