2017-03-13 5941 views
樂富茶餐廳呢個名又點會估到 佢地係食私房海鮮呢 上次去食已經成大半年前 每次都保持到水準 不過地方唔大同位置較唔方便 所以記得打去訂位喎 我都係預早一個月前book 因為逢五,六同日都好full 架 他們已設定三款套餐比大家選擇 可以參考menu A $310 , B$420& C $520 最少要六位成團架 今次我地8個人就揀左A餐 但無論揀什麼餐 都係食唔晒架 可以自備環保盒白灼蝦大大隻 食到好新鮮又彈牙 做得白灼嘅食材就已經試到真張 鹽油水煮大蜆 無沙有肥美 啖啖肉 用左唐芹芫荽提香 出奇地夾 加埋d湯汁食 簡直鮮甜無比 椒鹽鮮魷 上枱時還未過剛剛炸起既熱氣 外脆內嫩 鮮魷鬆軟 極品 清蒸鮑魚每人一隻 要用刀叉品嘗 肉質彈牙 厚切特別滋味 配上豉油葱粒 錦上天花 薑蔥炒蟹 三大隻肉蟹 雖然蟹蓋無乜膏 但係蟹身同蟹箝係飽滿多肉 精華係d薑蔥 我最喜愛 清蒸燕子班 斤兩十足 腩位嫩滑但有d部位又會較實肉 豉油雞 入晒味又嫩滑 連雞胸肉都滑 巧勁呀金銀蛋浸時菜 不用多介紹 魚湯另時菜更特出
& C $520 最少要六位成團架

入晒味又嫩滑 連雞胸肉都滑 巧勁呀
金銀蛋浸時菜
不用多介紹 魚湯另時菜更特出
2017-03-11
$325 (Dinner)