2020-05-09 42 views
呢日同朋友去開天水圍,就搵左間日式餐廳食dinner。呢間餐廳好大間,而且入面既裝飾好靚,坐得好舒服。我地一行三人,點左一個二人套餐再加丼飯同埋刺身。二人套餐超級豐富,前菜揀左生芥辣八爪魚小食,爽口既八爪魚加上辣既芥辣,好開胃。另一個小食點左鹽燒三文魚腩骨鮭魚漬,三文魚骨燒到很香口惹味,正!自選壽司就揀左車海老、希靈魚、黃金魷魚同埋醋鯖魚,全部都好新鮮!熟食方面揀左和風炒牛肉,牛肉好濃香同多汁!二人餐仲有兩碗烏冬,夠哂飽肚!套餐甜品有抹茶蕨餅,好吸引!除左呢個套餐之外,我地仲點左海膽吞拿魚七色丼,呢個丼好豐富,有成7種刺身咁多,好豐富!作為日本菜既愛好者,我地食完咁多魚生都未夠喉,所以就點多個三文魚刺身,有成12片咁多!

熟食方面揀左和風炒牛肉,牛肉好濃香同多汁!
二人餐仲有兩碗烏冬,夠哂飽肚!
套餐甜品有抹茶蕨餅,好吸引!