2020-10-21 77 views
黑武骨豚角煮拉麵($79)黑蒜油幾香了(唔係剩係得個顏色🤣),唔會過份肥膩; 燒過嘅蔥都好香,有加分;豚角係招牌,好厚身,而且煮得非常淋同入味,醬油味好出,雖然黑蒜油都係屬於濃湯底,都冇蓋過豚角嘅味道;另外,拉麵爽口彈牙👍🏻👍🏻👍🏻赤武骨叉燒煮沾麵 ($79)湯底幾重麻油味,少少辣(唔食得辣嘅朋友都接受到),店員話如果食得辣,落單嘅時候要講加辣;驚喜地方:叉燒!慢煮叉燒非常柔軟,而且好香,食一啖就開始後悔點解落單嘅時候冇加叉燒🤣🤣;沾麵係呢間店嘅特點,麵條上特製左坑紋,更掛汁芝士年糕($22)味道正正常常,唔太多花考,不過上枱後盡快食,唔係年糕會變硬玉子鰻魚磯邊揚($42)天婦羅紫菜鰻魚蛋卷,甜甜地,好香口,配南瓜&茄子天婦羅,我幾鍾意,值得試試👍🏻👍🏻👍🏻巨峰葡萄椰果特飲($15)蘋果椰果特飲($15)特飲實在太甜,我再加冰都覺得好甜🙈🙈🙈Overall,性價比非常高,食物質素幾好之餘又唔會好貴(lunch set 超級抵食),以上一個人嘅價錢就係某一啲拉麵店一碗拉麵嘅價錢😝
黑武骨豚角煮拉麵($79)
赤武骨叉燒煮沾麵

赤武骨叉燒煮沾麵 ($79)
赤武骨叉燒煮沾麵

芝士年糕($22)
芝士年糕

味道正正常常,唔太多花考,不過上枱後盡快食,唔係年糕會變硬

玉子鰻魚磯邊揚($42)
玉子鰻魚磯邊揚

巨峰葡萄椰果特飲($15)
蘋果椰果特飲($15)
特飲實在太甜,我再加冰都覺得好甜🙈🙈🙈

玉子鰻魚磯邊揚