2019-12-18 66 views
係屯門凱都戲院附近有個雅都商場,裝修左甘耐都未行過,原來裡面有好多好吃既,一格格食肆,好像夜市格局,人流都多左好多,我地都入去逛一逛。係呢間泰菜門口見到幅畫,好正,呢度逢星期一至五仲免加一,入去試下先。好,坐底睇下有咩好食先。泰式酸辣鳳爪沙律,酸辣到十足,我係食得辣嘅,都覺得勁!榴蓮波波,炸得好香脆,裡面既榴蓮好堅呀,係堅榴蓮味道,正!冬蔭公鮮蝦肉碎炒飯,飯炒得乾身,仲有大大粒蝦肉,輕微冬蔭公味,唔會太辣。紅咖哩羊排骨, 紅咖哩夠稠,有少少椰香味,羊排骨雖然有少少羶,但點完咖哩,就唔多覺,仲好腍好入味,配埋薄餅直頭一流,而薄餅就好香奶酥味。南瓜布甸,布甸既重奶味又有南瓜香,放左係正正既南瓜肉上面,一齊食仲更有層次。

好,坐底睇下有咩好食先。

泰式酸辣鳳爪沙律,酸辣到十足,我係食得辣嘅,都覺得勁!

榴蓮波波,炸得好香脆,裡面既榴蓮好堅呀,係堅榴蓮味道,正!