1K
2019-01-22 123 views
今日一大班朋友入將軍澳探朋友,住在將軍澳朋友叫我哋去 將軍澳常寧路2號 Tko Gateway 地下裡面嘅food lane間「清心齋」買齋點一齊嘆。「清心齋」是一間主要賣素食糕點,朋友講平時成日都嚟幫襯,呢度全部食物都係自家製,每天新鮮製造,難得嚟到梗係要買多幾款大家一齊品嚐下。先來各一碗豆腐花香滑無比,豆香非常濃郁。芝麻糊都不錯, 不會太甜太杰。再來一個指黑芝麻糊配豆腐花,同樣是濃郁的芝麻糊,入口芝麻香味極濃!大盒齋鹵味人人最愛,滷得入味香口,味道非常好,食得出好新鮮!糕點是多到花多眼亂,有香芋糕、芝麻糕、馬蹄糕、紅棗糕、桂花糕、彩虹糕等等,多款糕點甜度比較低,入口清甜,健康之選啊!最後都買返一樣石磨豆漿,豆味濃郁,又真係很不錯。怪不得街坊朋友點名要我哋去「清心齋」買素食榚點啦,食物質素好,價錢又合理,性價比極高呀~

TakeAway
  • 榚點