2024-05-27
香港人最中意打邊爐,平時我中意去食火鍋放題,一個價錢可以食到勁飽!見牛之鍋全新C餐 $368有齊火鍋,刺身,串燒,仲有期間限定乳山生蠔、原隻鮑魚等海鮮好吸引!餐廳係鵝頸橋附近,要行樓梯上去先有lift。餐廳裝修簡約,雖然店舖唔大,但座位唔逼。打開QR code,食物選擇好豐富🤩🥘湯底可以選擇一人一鍋或一大鍋一齊食🥩佢哋主打新鮮本地手切嘅騸牯牛,即係幼牛時期被閹割的公牛🥩騸牯牛肉味比較濃郁,牛質纖維🥩其他牛肉:和牛,牛小排都唔錯,肥瘦相間🐟海鮮選擇比一般放題多🐟鮑魚肉質彈牙,有驚喜🐟可惜乳山生蠔賣晒,其他生蠔都唔錯,濃郁蠔味🍣刺身竟然有泰式生蝦,比較少見🍣三文魚刺身魚肉厚實,帶子都甜🍢串燒好貼心提供烤盤俾你温住🍢細細串等你食多幾款🍧估唔到甜品選擇咁多又大份!🍧食完熱野食返個特色芒果綿綿冰,綿綿冰入口即溶, 芒果加爆珠都唔少🍧焦糖燉蛋,焦糖夠脆,燉蛋香滑🍧仲有抹茶芭菲同湯丸等自助區食物有一般丸類同蔬菜,飲品選擇有幾款啤酒🫢總結:個人覺得呢個價錢有咁多選擇真係幾抵,同好少見可以揀一人一鍋定一大鍋
打開QR code,食物選擇好豐富🤩
🥘湯底可以選擇一人一鍋或一大鍋一齊食
🥩佢哋主打新鮮本地手切嘅騸牯牛,即係幼牛時期被閹割的公牛
🥩騸牯牛肉味比較濃郁,牛質纖維
🥩其他牛肉:和牛,牛小排都唔錯,肥瘦相間
🐟海鮮選擇比一般放題多
🐟鮑魚肉質彈牙,有驚喜
🐟可惜乳山生蠔賣晒,其他生蠔都唔錯,濃郁蠔味
🍣刺身竟然有泰式生蝦,比較少見
🍣三文魚刺身魚肉厚實,帶子都甜
🍢串燒好貼心提供烤盤俾你温住
🍢細細串等你食多幾款
🍧估唔到甜品選擇咁多又大份!
🍧焦糖燉蛋,焦糖夠脆,燉蛋香滑
🍧仲有抹茶芭菲同湯丸等
自助區食物有一般丸類同蔬菜,飲品選擇有幾款啤酒🫢