2021-10-16
📍黃埔𝚆𝚑𝚊𝚖𝚙𝚘𝚊❝抵食又高質點心💛♨️拼盤試齊咁多款😚❞我好中意飲茶食點心🥢☕️呢度有好多款點心 今次冇食到好出名既黑金流沙包同芝麻包 下次一定要試!😼🥢♨️蒸廬拼美點 $60 (4.5/5)少人黎食但又想試多d款呢個拼盤就岩晒😚❤️有4款蒸點: 燒賣 蝦餃 粉果 菜苗餃🥟♨️2款包點: 抹茶叉燒包 馬拉糕🍞2款甜點: 薑汁糕 馬蹄糕🍰蒸點件件都飽滿好多餡又大舊😍燒賣食得出用左半肥瘦豬肉 中意佢有豬油香🤪叉燒包抹茶有色冇味🤣中間好juicy🤤馬拉糕香甜鬆軟 大舊d就好👻另外都好中意薑汁糕🥰薑味重又香甜 口感好煙韌軟糯!! 用筷子係夾唔開!🥢🐔🍚田園雙菇雞粒飯 $48 (4/5)估唔到蒸飯都幾高質🤤好大籠又足料👻雞肉好嫩滑☺️有好多冬菇同白本菇🍄仲有菜心碎🥬飯有荷葉香🌿唯獨係飯底偏濕💦😶꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂📍蒸廬紅磡船澳街99F號黃埔新邨佳富樓地舖沙田石門安群街3號京瑞廣場一期2樓225號舖
❝抵食又高質點心💛♨️拼盤試齊咁多款😚❞
🥢♨️蒸廬拼美點 $60 (4.5/5)
꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍蒸廬