我以前都有食過唔同分店,價錢味道相宜,而且分量唔會太多,可以嗌多幾樣同人share今次第二次去黃大仙食,因為比起其他分店少人,好快有位,有時甚至唔洗等今日個fd特登由粉嶺出黎請食飯,揀左呢度。6點3去到唔洗等就有位,得6,7台坐左人,幾台食完坐係度傾計咁我同個fd就叫左7碟野食,6點半d野食開始上 但係可能無咩人,d野凍凍地,味道還可以大約7點,個侍應收枱面d野食,明明碟野仲有一半!我話未食晒,佢就收第二碟,我開始火,明明每碟都有一半未食,都可以問都唔問夾硬收????佢之後催我埋單,話1小時30分鐘要埋單!下? 我第一次聽!而且明明無寫到時間限制! 再者,我先坐左9個字,洗唔洗咁迫人走???咁我就同經理講,佢就話咁你個半鐘後就好走啦,但過左十幾分鐘,連續出左3張一樣ge單黎俾我,擺明催你走 我睇個手錶,食左11個字你前一步叫我繼續食,轉個身就叫你d人不斷出單叫我走?都已經無胃口食啦,7碟野連埋餐廳上菜我地都只食左11個字,結果野都食唔晒就已經無心情食出去埋單個陣,沿途我問左3個侍應你地左無時間限制,佢地都答:"無架,你想食幾耐就幾耐,唔會有人趕你" 即係咁,我入左黎你先講有時間限制
今日個fd特登由粉嶺出黎請食飯,揀左呢度。
咁我同個fd就叫左7碟野食,6點半d野食開始上

但係可能無咩人,d野凍凍地,味道還可以

咁我就同經理講,佢就話咁你個半鐘後就好走啦,
但過左十幾分鐘,連續出左3張一樣ge單黎俾我,擺明催你走
我睇個手錶,食左11個字

即係咁,我入左黎你先講有時間限制都算啦,如果你地一致內議左星期五六日都繁忙時間,係唔會比d客坐咁耐,我都可能順氣少少,因為起碼我問你地,你地全部都可以俾到合理解釋我,但問題係,連你d人都唔知呢個規則,個經理擺明想自己間野多d生意額,個業績靚d就不斷趕人走,但係生意唔係咁做囉,好地地一個招牌一間餐廳俾你搞成咁,相信之後入黎ge客又係不斷俾你趕走,一定唔會食得開心

去到收銀台,我真係好嬲,因為個經理真係態度差做事慢前言不對後語,我見到佢就同佢講,點解你不斷要催我地走,第一你間餐廳無寫明有時間限制,第二你話食個半鐘,但途中又不斷出單俾我
跟住佢仲好理直氣壯話:我無趕過人走,你想食可以依家坐番去繼續食,好彩剛好有呢一枱客出黎埋單聽到,即刻話佢地都係被人趕走,個經理即刻唔出聲

真係唔會再黎呢度食,講真野唔係特別好食,呢個食開ge大家都知,只係佢平
相信好多人都係想慢慢咁食,傾下計咁,但咁ge態度,真係食左都背脊骨落

2014-05-30
Type of Meal