2022-07-20
通菜街行過好多次經過見到呢間台灣嘢!終於入去食!平日夜晚去到都幾多人下 不過唔洗點等位好快就入得(///▽///)石鍋月見滷肉飯平時對石鍋飯嘅印象都係韓國嘢黎 係台灣鋪見到覺得幾特別(´▽`)估唔到同滷肉撈埋又幾夾 (⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)入面都有好多配料!有菠菜、紅蘿蔔、芽菜!口感好豐富!滷肉半肥瘦啱啱好👍🏻熱辣辣上檯之飯飯底仲有啲飯焦添!個人覺得唔洗額外撈汁都已經好夠味了( ̄∇ ̄)台南蝦仁飯 出面冇食過就叫黎try try!原來係炸蝦仁再加椒鹽粉 份量都唔少嘅 食落幾特別 不過都係石鍋飯好食啲(///▽///)甘梅脆薯本身以為係蕃薯條黎!但原來係成條蕃薯炸起(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)上面再灑啲梅子粉!酸酸甜甜又脆卜卜咁勁好食!黃金雞扒姐係炸雞扒!雞肉好辣好juicy!諗起中學成日食淘大大(・・;)係回憶嘅味道啊!
石鍋月見滷肉飯
台南蝦仁飯