今日本身諗住去高街食lunch,因為果度都有幾多西餐廳不過喺我地行落去既途中俾🙎🏻‍♂️發現左呢間喺斜路既小店,愛川味既🙎🏻‍♂️即刻提議去試下😆我地簡左二人午餐🥣有前菜、主菜、飯同甜品🥢$238有水煮魚都幾抵食!佢另外都有一人餐$58-$78,同埋抄手酸辣粉等,食物款式唔算好多但價錢好ok😎同好多川菜館一樣食物都可以簡辣度既,我地簡左bb辣,都已經係幾辣下🌶🌶🌶,唔係好食得辣既朋友記住喺邊第一次食最好都係簡bb辣🙈口水雞🐔唔係好麻(重慶口水雞通常都會有麻既元素🤔)不過雞肉配埋辣汁整得好入味,雞肉都好滑,如果有埋麻既味就更好啦😁等左陣有水煮魚食啦🤤🤤🤤(lunch食水煮魚係咪好heavy😂)入面有好多魚片,魚片🐟切到細細塊吸晒d辣味好正👍🏻仲有少量芽菜同埋薯粉!!😍 成碗水煮魚亦唔會好有油膩感,好味☺️跟住我地簡左清清地既炒油麥菜🥬,味道正常,唔會炒到過淋👍🏻最後有埋糖水,只有冰粉簡四川冰粉有好多唔同既味道,呢款就係有好濃既桂花味,幾甜同埋好清涼,好似食緊桂花糕咁😋總括黎講我覺得呢度既食物質素都幾高,價錢親民👍🏻而且坐得舒服,枱與枱之間唔會迫😌可以再黎!
今日本身諗住去高街食lunch,因為果度都有幾多西餐廳

口水雞🐔唔係好麻(重慶口水雞通常都會有麻既元素🤔)
重慶口水雞

水煮魚

跟住我地簡左清清地既炒油麥菜🥬,味道正常,唔會炒到過淋👍🏻
清炒油麥菜

最後有埋糖水,只有冰粉簡
冰粉

總括黎講我覺得呢度既食物質素都幾高,價錢親民👍🏻
而且坐得舒服,枱與枱之間唔會迫😌可以再黎!
2019-08-21
$119 (Lunch)
重慶口水雞
水煮魚