2023-01-11
🥢油蔥酥熱撈麵$32-下午茶佢既配菜有菜甫、花生、脆豌豆、芫茜。個撈麵既麵條可以揀粗或者幼。醬汁我揀左小辣帶D麻椒香味加埋非常香既油蔥,麵條掛滿濃稠嘅醬汁🤤🤤幾好食😋🥢重慶酸辣粉$32-下午茶今次都係order左小辣。雖然係小辣,但都幾辣🤣佢既配菜都係有菜甫、花生、脆豌豆、芫茜。佢既麵條係紅薯粉,薯粉吸晒湯底個酸酸辣辣既味🤤好正好開胃👍🏻👍🏻👍🏻🥢追加涼拌海帶絲$10海帶絲好好咬口,用左黑醋黎調味,好開胃😋🥢追加涼拌木耳$10木耳份量十足,都係用左黑醋黎調味😋😋🥢一口韭菜豚肉雲吞(清雞湯)$26皮薄餡靚,一啖一粒🤤好方便👍🏻👍🏻清雞湯有d淡,下次可以試其他湯底同雲吞🥢麻辣鮮嫩手撕雞$35麻辣味好香,都幾辣,但個手撕雞比較柴,比較乾。唔太好食。🥢紅糖糍粑$28熱辣辣炸起,炸到外面脆脆的,裡面煙煙韌韌,配埋紅糖漿同黃豆粉😍😍🥢西柚茶(下午套餐+$3)有d伏,淨係飲到香精味,唔建議試🤣🤣🥢香桃茶(下午套餐+$3)有d伏,淨係飲到香精味,唔建議試x2🤣🤣評分:味道:⭐️⭐️⭐️️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️整體:⭐️⭐️⭐️⭐️————————————————————————📌熊貓小雲吞📍佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場地
🥢重慶酸辣粉$32-下午茶
🥢追加涼拌海帶絲$10
海帶絲好好咬口,用左黑醋黎調味,好開胃😋
🥢追加涼拌木耳$10
木耳份量十足,都係用左黑醋黎調味😋😋
🥢一口韭菜豚肉雲吞(清雞湯)$26
🥢麻辣鮮嫩手撕雞$35
麻辣味好香,都幾辣,但個手撕雞比較柴,比較乾。唔太好食。
🥢紅糖糍粑$28
🥢西柚茶(下午套餐+$3)
有d伏,淨係飲到香精味,唔建議試🤣🤣
🥢香桃茶(下午套餐+$3)
有d伏,淨係飲到香精味,唔建議試x2🤣🤣
評分:
味道:⭐️⭐️⭐️️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
整體:⭐️⭐️⭐️⭐️
————————————————————————
📌熊貓小雲吞
📍佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場地下G04-G05號舖
( 紅磡;何文田;慈雲山;柴灣;大角咀;油塘)